0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Brabrand Boligforening
Pressefoto: Brabrand Boligforening

Keld Laursen er adm. direktør i Brabrand Boligforening, der blandt andet huser Gellerupparken og Skovgårdsparken i Aarhus.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrummonitor@pol.dk


Debat: Giv mere tid til ghettolistens boblere

Da ghettolisten er baseret på tal fra tidligere år, får blandt andet Skovgårdsparken i Aarhus svært ved at komme af listen, før man bliver tvunget til at rive ned – selv om kun 12 beboere mangler at komme i arbejde, skriver Keld Laursen, adm. direktør i Brabrand Boligforening.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Socialdemokratiet vil give boligforeninger længere frist til at rette op på boligområder, der bliver kendetegnet som ghetto. Det giver rigtig god mening.

I Aarhus ligger boligområdet Skovgårdsparken, som hører under Brabrand Boligforening. Området er nyrenoveret for 355 millioner kroner, der er et velfungerende beboerdemokrati og pæne ventelister, og afdelingen bebos generelt af tilfredse beboere.

I 2016 kom området på ghettolisten, hvilket primært afstedkom et skuldertræk hos alle, som kender området, fordi vi i Aarhus godt ved, at Skovgårdsparken ikke er en ghetto.

Realiteten er, at hvis blot yderligere 12 beboere kom i arbejde, så ville Skovgårdsparken ikke være på listen

Men med Folketingets ghettolovgivning er det ikke længere konsekvensfrit at befinde sig på listen. Kommunen har derfor iværksat en særlig indsats for at få beboere i arbejde eller for at understøtte, at nogle af de beboere, som tæller negativt i statistikken, flytter til anden bolig.

Forgæves indsats

Realiteten er, at hvis blot yderligere 12 beboere kom i arbejde, så ville Skovgårdsparken ikke være på listen. Opgaven er derfor meget overkommelig – men den risikerer at være forgæves. Naturligvis ikke for de, der måtte komme i arbejde, men det vil ikke hjælpe området væk fra listen!

Ghettolisten 2019 vil nemlig være baseret på tal fra 2017 og 2018, så selv om indsatsen i de næste måneder bærer frugt, er der en risiko for, at vi i 2019 skal sætte en nedrivningsplan i værk, uanset at området til den tid slet ikke opfylder betingelserne for at være på ghettolisten.

Hvis Skovgårdsparken stadig står på listen i 2019, skal der iværksættes en større nedrivningsplan. Den situation er absurd i sig selv, og det bliver ikke mindre absurd af, at ghettolisten er baseret på gamle tal.

Prisen for at rive gode boliger ned er høj – for samfundet såvel som den enkelte familie. Derfor er det ansvarligt af S at forsøge at bringe fornuft og lidt tålmodighed ind i loven. På den måde kan vores politikere på Christiansborg også med rette hævde, at ghettolovgivningen har en effekt, fordi den har fået kommunerne op af sofaen.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 600-800 ord til debat.byrum@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden