Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrum@pol.dk


Debat: Danica Ejendomme skærer fællesskabet over med højt hegn i ny bydel

Med et hegn til naboerne på Sluseholmen i København modarbejder Danica Ejendomme egne intentioner om fælleskab, skriver Jørgen Green, formand for Askholm, den almene afdeling.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

»Mr. Gorbatjov, tear down this wall!«

Reagans ikoniske ord fra 12. juni 1970 var den første tanke, som jeg fik, da jeg så det hegn, som Danica Ejendomme er ved at genopføre langs med Monica Zetterlund Vej på Sluseholmen i København.

Der er tale om genopførelsen af det gamle støjhegn, som oprindeligt blev opført for at skærme de nærliggende ejendomme mod støjen fra den nu nedlagte grossistvirksomhed Metro. Men som nu ingen berettigelse har.

De cirka 29 centimeter tykke rustne jernstolper er blevet reduceret i højden, og hegnet opføres ved brug af den gamle bræddebeklædning af ringe kvalitet.

Her ses hegnet delvist nedtaget. Hegnet genopføres i mindre højde end det, der ses på fotoet her.

Ifølge tegningen skulle hegnet være 130 centimeter højt, men målinger fra nabogrunden, som tilhører Grundejerforeningen Sluseholmen Nord, viser, at hegnet på denne side er cirka 152–155 centimeter højt.

De nærliggende boligforeninger og en række beboere på Sluseholmen har protesteret over genopførelsen. Danica begrunder opførelsen med niveauforskellen.

Men cirka 30 centimeter jordforskel på et stykke af arealet nødvendiggør ikke opførelsen af et hegn på 152-155 centimeter.

På salgsmaterialet for Danica Ejendoms findes der ikke noget hegn.

Her ses hegnet mod nabobebyggelsen Magnolieholm.

I Danica ejendomme reklamefilm om Sluseholmen oplyser de om deres byggeri på Sluseholmen, som de kalder »Fremtidens Bofælleskab«:

»Det er her, der er lys og rum.

Det er her ved vandet, hvor børnene lever sammen.

Det er her, vi lytter til hinanden.

Vi bor sammen og hver for sig .

Det er fællesskab .

Det er Sluseholmen.«

Det er ikke det signal, som væggen sender.

… Så Danica Ejendomme »Riv dette hegn ned« og lev op til jeres eget salgsmateriale og intentioner med byggeriet.

Svar fra Danica Ejendomme

Danica Ejendomme har til Politiken Byrum sendt følgende svar:

»Vi har løbende været i dialog med Jørgen Green om hegnet og lytter selvfølgelig til den kritik, han rejser. Som præsenteret i denne dialog er hegnet og dets højde dog et ønske fra de arkitekter, som har udarbejdet projektet, da de vurderer, at det tilfører området en landskabsmæssig kvalitet. For os er det derfor ikke et spørgsmål om økonomi, alene om kvalitet for flest mulige beboere.

Vi ser frem til at se det færdige projekt i efteråret, og hvis hegnet til den tid – mod vores forventning – viser sig at være skæmmende, vil vi selvfølgelig genoverveje beslutningen i dialog med beboerne og grundejerforeningen Sluseholmen Nord.

Vi har kun en interesse i, at området er så attraktivt som muligt, hvorfor der er stor borgerinddragelse og fokus på fællesskab på Sluseholmen. Derfor har det blandt andet også været vigtigt for os at udforme hegnet i løbende dialog med grundejerforeningens bestyrelse, som hegnet er afstemt med.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden