0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrummonitor@pol.dk


Debat: Jo, Lundbye, private udviklere kan også lave seriøse fællesskaber

Lars Lundbye fra Almenr tager fejl i sin kritik i mandagens debatindlæg af private developeres rolle i bofællesskaber. Nrep og Casa står bag fællesskabskonceptet Plushusene, hvor der i høj grad tages højde for både beboernes behov for fællesskab og for individuel frihed, skriver adm. direktør i fællesskabskonceptet ’Plushusene’ i dette debatindlæg.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Til enhver bevægelse opstår der som bekendt en modbevægelse, og i dag handler den modbevægelse i høj grad om et opgør med den individualisme, der ligger som en spændetrøje over mange menneskers liv på grund af den måde, vi (ikke) kommer hinanden ved i dag.

Vi savner hinanden og er atter klar til at søge fællesskabet, også når det gælder den måde, vi bor på, mener Lars Lundbye, kreativ direktør i bofællesskabsplatformen Almenr i et debatindlæg i Politiken Byrum, og det er en pointe, vi er enige i.

Hver dag arbejder vi for at udvikle boliger, der svarer til de behov, mennesker har, og boliger med fællesskab er en af de bærende piller i den målsætning. Og derfor er vi ikke enige med Lars Lundbye, når han i samme åndedrag mener, at private boligudviklere rammer ved siden af fællesskabsskiven i de boliger, vi står bag: Skaber et orangeri i gårdhaven ægte fællesskaber, som han spørger retorisk.

Ja, vi har et orangeri

Lad os se på bare et enkelt koncept ’Plushusene’, som er ejet af Nrep og Casa Group, for at forstå, hvordan også private boligudviklere arbejder seriøst og målrettet med at give mennesker dét, mange mangler i dag: Hinanden.

Plushusene er et nyt bofællesskabskoncept, hvor vi tager højde for moderne menneskers behov for frihed, plads - og de individuelle ønsker, mange trods alt stadig har. Ambitionen er, at Plushusene bliver Danmarks største udbyder af moderne bofællesskaber med 2.000 nye boliger inden for de næste 5-7 år.

Plushusene har stort fælleshus med blandt andet fælleskøkken, fitnesscenter, værksted og atelier. Der er legepladser, nyttehave med frugttræer, petanquebane, højbede og ja – etorangeri.

Fuldtidsvært organiserer events

I Plushusene er rammerne på plads – i form af vedligeholdelsesfrie rækkehuse og lejligheder til leje med tilhørende fællesfaciliteter, hvor placering og indretning er nøje gennemtænkt med henblik på at skabe naturlige forbindelser og møder. For eksempel er børnehulen i fælleshuset lige op til hygge-loungen, så de voksne kan nyde en kop kaffe med naboen, mens børnene trygt boltrer sig, og boligerne er placeret, så der skabes forbindelser naboerne imellem.

For at skabe fællesskab og mere livskvalitet arbejder vi aktivt med begreber som tryghed, tætte relationer og tilhørsforhold. I Plushusene er der tilknyttet en fuldtidsvært, som har sin daglige gang på stedet og udvikler fællesaktiviteter, støtter beboerudviklede aktiviteter og organiserer events, som passer til beboernes interesser. I fællesskab med beboerne og beboerbestyrelsen arbejder vi konstant på at forbedre fællesskabet, løse udfordringer og skabe stærke forbindelser.

Vi involverer beboerne, hvor det er muligt – blandt andet ved organisering af den vigtige fællesspisning.

Udlejer ikke efter først-til-mølle-princip

For at give tid til det vigtige er der tilknyttet en vicevært til de små, praktiske udfordringer i hverdagen. Viceværten er også behjælpelig med at organisere tilkøbsydelser som for eksempel rengøring og vinduespudsning.

Sidst men ikke mindst udlejer vi ikke boligerne i Plushusene efter først-til-mølle princippet. Grundig research viser, at både +55-segmentet og børnefamilier foretrækker at bo og danne sociale relationer på tværs af generationer: Hele 74 procent af +55-årige vil helst bo tæt på familier med børn, og hele 89 procent af børnefamilierne vil gerne på tæt på +55-gruppen, viser vores surveys. Derfor er vores mål at sammensætte beboerne på tværs af generationer.

Vi går den ekstra mil for at matche forventninger ved hjælp af informationsmøder og krav om at indsende en motiveret ansøgning til vores bofællesskaber.

Vores undersøgelser peger på, at der er en efterspørgsel på op mod 100.000 ekstra enheder i bofællesskaber i Danmark lige nu.

Så den gode nyhed er, at der er brug for alle kræfter for at få flere mennesker tæt på det vigtigste: hinanden.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-800 ord til debat.byrum@pol.dk

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden