0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Kollerup
Foto: Mads Kollerup
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrummonitor@pol.dk


Radikale i København: Alle nye kommunale bygninger skal have grønne tage

Torsdag ventes Københavns Borgerrepræsentation at vedtage Kommuneplan 2019, som sætter retning for flere grønne tage. Men Radikale Venstre vil gå endnu længere, skriver gruppeformand Mette Annelie Rasmussen i dette debatindlæg.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I København har vi mange ambitiøse mål, for hvordan hovedstaden skal udvikle sig. København skal være CO2-neutral i 2025. Alle københavnerne skal have kort afstand til rekreative områder. Byen skal klimasikres og være en inspiration til, hvordan man kombinerer høj livskvalitet og bæredygtig byudvikling – for bare at nævne nogle få eksempler.

Der er heldigvis mange, der godt kan se, at København er en dejlig by. Frem mod 2025 forventes det, at vi bliver 100.000 flere københavnere. Det er positivt, men det giver os også et pladsproblem. Vi skal finde plads til boliger, daginstitutioner, idrætsfaciliteter og så videre til stadigt flere mennesker. Og vi skal gøre det uden at give køb på byens grønne, rekreative åndehuller.

Vi er med andre ord nødt til at tænke i nye baner.

København skal have mange flere grønne tage

En af de ting, vi bør gøre, er at rette blikket opad og begynde at udnytte byens tage bedre. København skal have mange flere grønne tage. Der er allerede etableret en hel del grønne tage i København, og de fleste har mos og mindre planter, der bidrager til biodiversitet, opsamling af regnvand og CO2-optag. Men vi har også set eksempler, der går endnu videre, som tagfarmen ØsterGro på Østerbro, der udnytter tagplads til at kombinere tagfarm og café og dermed også skaber et rum, hvor københavnerne kan mødes.

ØsterGro er et godt eksempel på en måde at udnytte byens tage optimalt, og jeg er meget glad for, at vi på trods af mange udfordringer havde held til at sikre deres fortsatte eksistens på Østerbro.

Næsten hver femte nye bygning har grønt tag

I det hele taget går det fremad med at skabe flere grønne tage. I 2019 er vi ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen nået op på over 320.000 kvadratmeter grønne tage fordelt over mere end 1.500 bygninger. 17 procent af københavnske nybyggerier bliver i dag opført med grønne tage.

På rådhuset behandler vi torsdag rammerne for fremtidens København i form af en ny kommuneplan. Kommuneplan 2019 lægger sporene for byens udvikling de kommende år, og vi vil blandt andet bruge den nye kommuneplan til at skabe endnu bedre muligheder for at etablere tagfarme og grønne tage, så byens tage kan blive en aktiv del af Københavns grønne udvikling.

En tagfarm i hver bydel

De grønne tage er en fantastisk løsning på en række forskellige udfordringer, København står over for: klima, biodiversitet og pladsmangel. Derfor vil vi i Radikale Venstre presse på for at skabe endnu flere spirende, grønne tagtoppe de kommende år.

København har brug for mere grønt – både på jorden og på toppen. Derfor vil Radikale Venstre arbejde for, at alle nye kommunale bygninger får rekreative grønne tage, og at byen får mindst en tagfarm i hver bydel.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-800 ord til debat.byrum@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden