Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Arkitektskolen Aarhus
PR-foto: Arkitektskolen Aarhus
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrum@pol.dk


Replik fra Martin Odgaard: Jeg er enig med Danmarks Naturfredningsforening – men lokalplaner mangler handlepligt

Selvfølgelig kan man planlægge, hvor der skal være natur, skriver arkitekt og adjunkt Martin Odgaard som svar til Danmarks Naturfredningsforening. Men man kan ikke bestemme, at grundejeren ikke plejer området som en golfbane.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Jeg tror såmænd ikke, jeg er uenig med Danmarks Naturfredningsforening, som i et indlæg i Politiken Byrum i dag erklærer sig »lodret uenige« i mit debatindlæg i Byrum 16. marts. Overhovedet.

Selvfølgelig kan og bør man planlægge for pladsen og de fysiske elementer, der kan udgøre et naturområde. Jeg er naturligvis også enig i, at et af de helt store problemer, vi har i dag, er, at naturen mangler plads. Så langt så godt.

Det problem, jeg forsøger at fremhæve, er mere det, at nok kan man planlægge for et stort grønt areal, men man kan ikke gennem lokalplanen forhindre de fremtidige grundejere i at pleje området som de synes, det skal plejes.

Man kan måske nok planlægge pladsen og landskabselementerne, men grundejeren kan holde det som en golfbane.

Det er derfor, jeg mener, at hvis der skal planlægges for naturen i byerne, bør lokalplaner kunne indeholde en handlepligt, som stiller krav til, hvordan et område skal plejes. Dette ændrer grundlæggende ved vores anskuelse af lokalplanværktøjet, og er derfor ikke uproblematisk. Kun gennem anvendelse af servitutter eller ved at ændre på handlepligten i lokalplaner kan vi sikre, at grønne områder tiltænkt natur ikke bliver til golfbaner eller andet, der intet har med natur at gøre.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-800 ord til debat.byrum@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Forsiden