0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fra lokalplanen
Visualisering: Fra lokalplanen

Rolighedsvej Bycampus, som netop er blevet vedtaget, er et eksempel på et byggeri, der afviger Frederiksbergstrategien, mener Birgitte Franck.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrummonitor@pol.dk


Borgere: Drømmen om Frederiksberg som hovedstadens grønne hjerte er en papirtiger på glittet papir

På hjemmesiden ’Bliv Hørt’ har borgere kunnet indsende forslag til den nye Frederiksbergstrategien, men det er, som om kommunen ikke lytter, skriver Birgitte Franck fra foreningen Frederiksberg Seniorbo i dette debatindlæg. Samtidig lever Frederiksberg ikke op til strategiens pæne ord om bæredygtighed og plads til alle.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I mandags blev Frederiksbergstrategien diskuteret i kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune med henblik på at blive skrevet ind i kommuneplanen. Man lægger op til enkelte ændringer, men intet af særlig betydning.

Rigtig mange frederiksberg-borgere har deltaget i borgermøder, byvandringer og har sendt kommentarer til kommunens hjemmeside ’Bliv Hørt’ i forbindelse med netop Frederiksbergstrategien.

Men det er, som om man ikke på nogen måde lytter til disse mennesker og deres gennemarbejdede og konstruktive forslag. Konstruktiv kritik og forslag er ikke velset, men bliver puttet i en syltekrukke, hvor de kan rådne op. Politikerne får deres vilje, og demokratiet med dets aktive borgere bliver ikke hørt, selv om man lader, som om det sker.

Det grønne presses ud

Samtidig lever kommunen ikke op til Frederiksbergstrategiens pæne ord om et grønt Frederiksberg med plads til alle.

Gang på gang presser kommunen bebyggelsesprocenten. Det betyder naturligvis flere borgere, tættere bebyggelse i en kommune, der i forvejen har den tætteste bebyggelsesprocent Danmark. Flere borgere betyder mere trafik, flere parkeringspladser, da næppe alle p-pladser bliver underjordiske.

Det nye højhusbyggeri på otte etager på Rolighedsvej Bycampus ud til Ågade, som i øvrigt blev vedtaget på samme byrådsmøde i mandags, er et godt eksempel på dette. Det vil kaste skygge på eksisterende boliger både på Frederiksberg og på københavnersiden.

Effekt Architects
Visualisering: Effekt Architects

Visualisering af det kommende byggeri, Rolighedsvej Bycampus.

Hvordan kan man med en ny skole på Rolighedsvej – en privatskole – hvor børn kommer fra et relativt stort område og for manges vedkommende givetvis i bil, være med til at reducere CO2-udslippet og sænke støjniveauet, som Frederiksbergstrategien lægger op til?

De pæne ord i Frederiksbergstrategien, som mange formentlig kan nikke positivt til, har ingen gang på jorden i virkeligheden. Det er umådeligt skuffende.

På det nye bycampus taler man for eksempel om en grøn park, som vi andre vil kalde en græsplæne.

Grøn omstilling er på dagsordenen i landspolitik. I Frederiksberg Kommune fylder det meget i Frederiksbergstrategien, men det ene tiltag efter det andet viser desværre, at der er langt fra tålmodigt papir til de konkrete planer om for eksempel Rolighedsvej Bycampus.

Flere partier har også indgivet mindretalserklæringer, blandt andet i forbindelse med de otte etager høje bygninger i det nye bycampus. Men det ændrer intet.

114 ældreboliger de næste 10 år

Drømmen om Frederiksberg som hovedstadens grønne hjerte er blot en papirtiger på glittet papir.

En by for alle på papiret bliver i virkeligheden en by for studerende og familier. Ældre tiltænkes 114 nye boliger de næste 10 år, når man ser bort fra plejehjem, siger kommunens egne prognoser.

Vi er en gruppe aktive seniorer, der forestiller os, at ved at bygge seniorbofællesskaber på hospitalsgrunden, hvor Frederiksberg Hospital snart er fortid, kan man lave en rokade, så folk i store lejligheder og huse – måske efterhånden mange enlige – kan komme til at bo et sted, der er målrettet denne aktive gruppe.

Denne model kræver godt nok noget nybyggeri, men vil alt andet lige frigøre rigtig mange kvadratmeter, som kan være til gavn for familier med børn.

Glem ikke, at seniorbofællesskaber skaber tryghed og social nærhed for de ældre, så de nok kommer til at belaste kommunekassen mindre, end hvis de bor spredt rundt om i byen. Vi tror på, at denne model er en win-win-situation for både borgere og kommunekassen.

Disse tanker er også beskrevet i ’Bliv Hørt’, men det er på ingen måde beskrevet i de endelige planer.

Vi er nogle ældre med et langt, aktivt liv bag os, som har drømme om demokrati, men ikke føler, at det fylder i Frederiksbergstrategien.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-800 ord til debat.byrum@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden