0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Christian Lindgren/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix/Arkivfoto

Skaterne har taget Jarmers Plads foran Realdania i København til sig.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrummonitor@pol.dk


DF i København: Begrøn Realdanias golde og triste skaterplads

Jarmers Plads foran Realdanias hovedkvarter i København har trods en række træer et goldt, gråt og trist udtryk, skriver Finn Rudaizky, medlem af Borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti, i dette debatindlæg. Gør pladsen til en grøn indgang til Ørstedsparken, foreslår han.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I forbindelse med forslaget om at overdække Vesterport i København, vil der komme et grønt park-lignende forløb. Det vil gå hele vejen fra pladsen foran Tivoli til Axeltorv mellem Palads og Cirkusbygningen – og videre af det stykke af Hammerichsgade, som vi lukker for biler, frem til H.C. Andersens Boulevard.

Det grønne vil ligge i et forløb, der næsten – men ikke helt – følger de gamle volde fra Københavns befæstning, som vi i dag ser resterne af i Tivoli Søen, Ørstedsparken og i Østre Anlæg.

Københavns Kommune
PR-foto: Københavns Kommune

Desværre ender det grønne forløb inden Jarmers Plads, som har et lige lovligt gråt skater-udtryk. Jeg kunne godt bruge et lidt grønnere udtryk, så vi kan få skabt et flot parkforløb hele vejen ind i Ørstedsparken.

Det vil jeg gerne opfordre Realdania til at tage op.

Det er nemlig Realdania, der har anlagt pladsen foran deres eget hovedkontor med sten, og hvad der formentlig er ufrivillige skaterramper. En række træer til trods får pladsen et goldt, gråt og trist udtryk, der helt mangler den grønne frodighed, som Ørstedsparken leverer.

Ny indgang til Ørstedsparken?

Så er jeg i øvrigt åben for at finde ud af, om der skal laves en ny indgang til parken fra Jarmers Plads, så vi trækker hele parken meget tættere ind til centrum. For rigtig mange mennesker er Ørstedsparken nemlig noget, som ligger bag et gitter – og et sted, som mange slet ikke har besøgt. Det kan et grønt forløb hen over Jarmers Plads lave om på.

København er på vej i en ny retning med mindre trafik i den indre by – og selv om vi her lige er hoppet uden for middelalderbyen, så vil DF gerne inddrage dette område som et grønt strøg, der kan være med til at give København et grønnere image. Til gavn for både klimaet, miljøet og øjet.

Det nye grønne forløb vil binde de gamle volde sammen på en ny og spændende måde, så københavnerne får et nyt sted til en søndagsudflugt á la en tur på Kastellets volde.

Læs Realdanias svar på kritikken her.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-800 ord til debat.byrum@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Forsiden