0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Utzon Center
PR-foto: Utzon Center
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrummonitor@pol.dk


Utzon Center svarer på kritikken: »Vi er opmærksomme på problemet«

Utzon Center har igangsat projekter, som skal lette adgangen til museet, skriver kommunikationschef Kim Rathcke Jensen i dette debatindlæg som svar på kritik af dårlig adgang til museets udstilling om Tegnestuen Vandkunsten.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det lyder helt sikkert på Sidse Grangaards indlæg, som om vi i Utzon Center kan forbedre adgangen for handikappede og gangbesværede.

Hvis man ser på det foto, som Sidse Grangaard, arkitekt og seniorforsker på Build ved Aalborg Universitet, har taget fra udstillingen, er der en meget høj kant på næsten en halv meter for at komme op i installationen. Går man rundt om hjørnet – uden for billedet – er der en rampe, som kørestole og handikappede kan bruge.

Utzon Center
Foto: Utzon Center
Utzon Center
Foto: Utzon Center

I baggrunden af fotoet kan man se det lille hus på 37 kvadratmeter, som Tegnestuen Vandkunsten har bygget til udstillingen som deres bud på, hvordan vi kommer til at leve i fremtiden. Lidt længere henne er der en kant på fem centimeter og en rampe, der fører ind til huset.

Her kunne vi begge steder overveje at lave flere ramper.

Desværre har det ikke været teknisk muligt for os at installere en elevator til taget af huset. I udstillingen er der også en prototype på et drivhus, der er lavet af genbrugte materialer. Her er der en overetage, som gæsterne kun kan komme op til via en stejl trappe. Her har det heller ikke været muligt at bygge en elevator.

I alt er der tre niveauer, som kræver adgang via trapper. Men vi håber inderligt, at besøgende kan opleve Vandkunstens fantastiske arkitektur, tanker og visioner på de 700 kvadratmeter gulvudstilling. Men bygningens udformning gør, at vi er nødt til også at bruge højden, når vi laver udstillinger.

Men vi er opmærksomme på problemet. Det er helt klart et spørgsmål, som vi tager med i kommende udstillinger. For vi er her for at formidle arkitektur, og vi er kun interesserede i at åbne den verden op for så mange som muligt.

Utzon Center er den sidste bygning, som Jørn Utzon færdiggjorde før sin død i 2008. Siden da er der heldigvis kommet større fokus på adgangsforhold i arkitekturen.

Derfor har vi siden sidste år igangsat projekter, der rækker ud over den nuværende udstilling, som skal lette adgangen til huset. Blandt andet med ansøgninger til fonde. Og vi er i dialog med Aalborg Kommunes tilgængelighedskonsulent.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-800 ord til debat.byrum@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.