0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Sørensen
PR-foto By & Havn: Peter Sørensen
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrummonitor@pol.dk


Anne Skovbro svarer på kritik: By & Havn laver følgegruppemøder, borgermøder og workshops før arkitektkonkurrencer

Anne Tortzen tager grundlæggende fejl i sit seneste indlæg, hvor hun skriver, at By & Havn ikke lytter til borgerne i udviklingen af de nye områder i København. Borgerinddragelsesprocesserne for Vejlands Kvarter, Stejlepladsen og Lynetteholm har været massiv, skriver Anne Skovbro i dette debatindlæg.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Lad mig først og fremmest slå fast: By & Havn er ikke Københavns Kommune.

Det kan nemlig lyde sådan, når man læser leder af Center for Borgerdialog Anne Tortzens indlæg, hvor hun gør regning uden vært. Om det er redaktøren bag artiklen, der har lavet en overskrift, der skal samle mange klik, eller om det er udtryk for en generel manglende viden om den måde, vi arbejder med byudvikling på, skal jeg ikke gøre mig til dommer over.

Men lad mig én gang for alle slå fast: By & Havn er ikke en politisk instans, og By & Havn kan kun gennemføre de byudviklingsprojekter, som et politisk flertal på rådhuset har godkendt. Et politisk flertal, som i øvrigt er sammensat af københavnerne – det hedder demokrati – og er det fundament, som vi i fællesskab har besluttet, at vores stærke samfund skal bygge på.

Borgerforslag har været en rettesnor

Når jeg nu alligevel tillader mig at svare på Anne Tortzens indlæg, skyldes det, at der sættes spørgsmålstegn ved borgerinddragelsesprocesserne for Vejlands Kvarter, Stejlepladsen og Lynetteholm.

Et hurtigt blik på det store arbejde, der har ligget forud for lokalplanforslagene for Vejlands Kvarter og Stejlepladsen, viser med al tydelighed, at vi som bygherre er gået forrest i at sikre en omfattende borgerinddragelse i form af følgegruppemøder, borgermøder og workshops, før der går arkitektkonkurrencer i gang – som står sort på hvidt i det konkurrencemateriale, vi har sendt ud til arkitekterne.

By & Havn kan kun gennemføre de byudviklingsprojekter, som et politisk flertal på rådhuset har godkendt

Alle indkomne ideer og forslag, som kom fra borgerne, er blevet inddraget og har været en rettesnor for de planer, vi nu arbejder med. Om det har været ønsket om træbyggeri, et lokalt naturformidlingscenter, fællesskabsboliger, bevarelse af havnemiljø med videre, så er det blevet taget med videre.

Inviter jer selv på kaffe

På Lynetteholm har der og vil der fortsat være følgegruppemøder med beboere, sejlklubber, grønne organisationer, arkitekter, ingeniører og alle, der har et ønske om at være en del af det store projekt. Hvad der på den baggrund i sidste ende besluttes, er en politisk beslutning, som hviler på demokrati.

Når By & Havn udvikler vores områder, gør vi det i tæt samspil med borgerne. Vi har skruet op for nabomøder i både Nordhavn og Ørestad og er derudover dagligt i dialog med borgerne over telefoner og mails, fordi der naturligt nok er mange spørgsmål, når man bor i en bydel under udvikling.

Se for eksempel på Ørestad, hvor vi løbende er i dialog med borgerne om at omdanne midlertidige pladser til græsplæner, legepladser og blomstermarker. Senest har vi omdannet en gammel cykelkælder til en udstilling for samtidskunst.

Når By & Havn udvikler vores områder, gør vi det i tæt samspil med borgerne

I Nordhavn lige så. Også her havde vi borgerdialog og workshops, før vi udskrev arkitektkonkurrencen for at få viden og input om ideer og ønsker.

Derudover er vi i god dialog med grundejerforeningen og kommunen om tiltag, der kan gøre byrum og byliv bedre. Bare se på det flydende aktivitetshus ved Sandkaj eller arbejdet med at bygge en velfungerende detailhandel, hvor beboerne kan være med til at bestemme, hvem der skal flytte ind i de ledige lejemål.

Anne Tortzen opremser fire byer, som hun mener, København kan lære af. Og det kan København ganske givet, og omvendt kan de lære af os. I de byer er det også demokratiet, der bestemmer udviklingen i samarbejde med partnere som kapitalfonde, pensionskasser og developere. For byudvikling er i sidste ende et spørgsmål om politik og demokrati.

Og i et demokrati lytter man og handler derpå. Det gør vi også i København.

Hvis redaktøren eller Anne Tortzen mener, at By & Havn glemmer borgerne, så vil jeg opfordre til, at de hurtigst muligt inviterer sig selv på en kop kaffe eller deltager i et af de mange borgerrettede arrangementer, vi laver hvert år.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-800 ord til debat.byrummonitor@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden