Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningPyha – så kan flere hundrede beboere i FSB Bispeparken i Københavns Nordvestkvarter ånde lettet op. De kan nemlig blive boende i det, der er deres hjem. For Bispeparken blev ikke udråbt som en af Folketingets såkaldt hårde ghettoer i år. Bispeparken har allerede figureret på listen i fire år, og derfor var der meget på spil for beboerne i år.
Hvis en boligafdeling kommer på listen for femte gang i træk, bliver den nemlig automatisk en hård ghetto.
Og så skal andelen af almene familieboliger ned til 40 procent. Boligselskabet FSB har 785 almene familieboliger i Bispeparken, så vi ville miste 460, hvis vi var kommet på den hårde ghettoliste. Og det ville betyde, at mange beboere skulle fraflytte deres lejligheder. Det er supergodt for beboerne, at det ikke sker, og glæden på deres vegne er kæmpestor.
11.940 står på venteliste til Bispeparken
Men, men, men – prøv lige at læse det her igen: »Det ville betyde, at mange beboere skulle fraflytte deres lejligheder.« Det er jo det rene vanvid, at vi overhovedet skal derud, hvor vi skal sige sådan noget, og også være glade for, at det ikke sker.
For den meningsløse ghettoliste eksisterer endnu. Også selv om den er næsten halveret nu fra 29 til 15 boligområder. Så langt, så godt, fristes man til at sige. Men den skal helt væk – og vi mener helt og aldeles.
Ghettolisten skal helt væk – og vi mener helt og aldeles
For eventuelle problemer sidder altså ikke i murstenene og kommer aldrig til det. Vanviddet understreges af, at hovedstaden i den grad mangler almene boliger, så det handler da om at bevare de almene mursten, der findes. I den forbindelse vil vi ikke undlade at nævne, at der er skrevet 11.940 mennesker op til en bolig i Bispeparken.
17 uddannelsesbeviser gjorde forskellen for Bispeparkens 785 boliger – beviser som beboerne havde på, at de har en uddannelse over grundskoleniveau, men som ikke var registeret i Danmark. Uddannelsesniveau er nemlig et af kriterierne på ghettolisten.
Ved en målrettet fælles indsats fik vi indsamlet dem. Virkelig godt – men vi lader lige tallene stå lidt.
I dag er vi dog selvfølgelig mere end glade på beboernes vegne – det siger sig selv. Kæmpe tillykke til Bispeparken.
Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-800 ord til debat.byrummonitor@pol.dk.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Skriv kommentar