0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peter Sørensen/By & Havn
PR-foto: Peter Sørensen/By & Havn
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrummonitor@pol.dk


Anne Skovbro svarer arkitekt: Der er endnu ikke planlagt en by på Lynetteholm, kun et kystlandskab

Arkitekt Claus Bjarrum tager fejl, når han i et debatindlæg i Byrummonitor konkluderer, at Lynetteholm bliver overbefolket. Lynetteholm og Ørestad vil nemlig huse omtrent lige mange beboere, skriver Anne Skovbro i dette debatindlæg.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I debatindlægget ’Lynetteholm skal huse næsten dobbelt så mange beboere som Ørestad på mindre areal’ 11. februar frembringer arkitekt Claus Bjarrum en bekymring for, om Lynetteholm bliver en overbefolket og alt for tæt bydel.

Hans beregninger tager udgangspunkt i en sammenligning mellem Ørestad og Lynetteholm, hvor Ørestad ganske rigtigt er en smule større end Lynetteholm, men de anvendte befolkningstal for Ørestad er forkerte. Dermed rammer konklusionen om, at der skal bo halvanden gang så mange mennesker på Lynetteholm som i Ørestad også ved siden af.

I dag har 21.694 mennesker ifølge Danmark Statistik deres hjem i Ørestad, men i fremtiden vil tallet forventet være på 30-35.000 beboere. Det tal er baseret på et forventet antal boligetagemeter på cirka 1,4 millioner og 15.000 boliger. Det er cirka samme antal beboere, som visionerne for Lynetteholm foreskriver. Derfor kan bekymringen afskrives.

Byudvikling gør vi sammen

Claus Bjarrum efterlyser i sit debatindlæg også en samtale om, hvilken bydel Lynetteholm skal være. Den samtale er vigtig! Men før den kan tages, skal etableringen af halvøen Lynetteholm og kystlandskabet vedtages politisk.

Processen, der forløber lige nu, handler alene om at etablere et nyt stykke land med kystlandskab og at sikre, at byggepladserne i Storkøbenhavn kan komme af med overskudsjord. Frem til 14. februar var anlægsloven for etablering af Lynetteholm i høring, hvorefter den blev sendt til behandling i Folketinget.

En ny ø i Københavns Havn er som et blankt lærred. Der er plads til masser af visioner og drømme

Visionen for Lynetteholm er, at halvøen skal bidrage til at løse fire overordnede udfordringer for København: en klima- og stormflodssikring med et landskab på kysten mod Øresund, et jorddepot til byggepladsernes overskudsjord, byudvikling med flere boliger til den voksende befolkning og infrastruktur. Men det er altså kun de første to emner, der er til politisk behandling lige nu.

Når Claus Bjarrum derfor ser Lynetteholms formål alene som et spørgsmål om penge til infrastruktur, tager han fejl. Og når han undrer sig over, at visualiseringerne af Lynetteholm viser natur og ikke by, er det af den simple årsag, at der endnu ikke er planlagt en by på halvøen, men kun et kystlandskab som en del af klimasikringen.

Proces ligesom Nordhavn

Men skabes lovgrundlaget for at etablere Lynetteholm, vil vi glæde os til at tage det næste skridt mod en grøn og bæredygtig ny bydel i København. Det vil være en proces, hvor politikerne skal tage stilling til, hvilke visioner der skal danne grundlag for udviklingen, og hvor vi forventer, at vi sammen med københavnerne, faglige aktører, foreninger, interesseorganisationer, erhverv og så videre kan diskutere ambitioner og ønsker til, hvordan det skal være at besøge, leve og arbejde på Lynetteholm.

By & Havn tilrettelagde en tilsvarende proces i udviklingen af Nordhavn, hvor der både var borgerinddragelse før arkitektkonkurrencen og midtvejs. Og hvor man politisk havde besluttet, hvilke ambitioner der skulle være pejlemærker for udviklingen.

Pejlemærker skal diskuteres efter vedtagelse af anlægslov

By & Havn har gennem det sidste halvandet år inviteret til en bred dialog om miljøvurderingen for Lynetteholm, og justeret projektet til på baggrund af høringssvar, arkitektur-workshops og de mange input, vi har fået, og det samme vil vi gøre i arbejdet med byudviklingen.

En ny ø i Københavns Havn er som et blankt lærred. Der er plads til masser af visioner og drømme og tanker om, hvordan vi skal leve sammen i byen i fremtiden. Og hvis anlægsloven bliver vedtaget af Folketinget, så starter visionerne med, at politikere og københavnere skal diskutere pejlemærkerne for fremtidens Lynetteholm.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-600 ord til debat.byrummonitor@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden