0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
By & Havn
PR-foto: By & Havn
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.byrummonitor@pol.dk


Anne Skovbro svarer havnebader: At se stort på baderegler svarer til at sætte hastighedsbegrænsningen på vejene fri

Der er intet nyt i, at det det kun er lovligt at bade i de 10 badezoner og havnebade i København. Det nye er, at By & Havns nye havnereglement skaber mere sikkerhed, så vi kan forhindre dødsfald i havnen i fremtiden, skriver By & Havns direktør, Anne Skovbro, i dette svar til Trine Reitz Bjerregaard.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Københavns Havn er populær – ikke kun for de mange badende, men også for de hundredtusindvis andre, der bruger havnen, herunder SUP´ere, dykkere, fiskere, havnebusser, turbåde, udlejningsbåde og så videre.

By & Havn er løbende i dialog med alle havnens interessenter og myndigheder. Vi forsøger at dele ‘sol og vand’ lige, så der er muligheder og ikke mindst øget sikkerhed for havnens brugere. Det har resulteret i først en ny havnestrategi, der sikrer mere plads til fritidslivet og derefter et nyt havnereglement, som faktisk er en gavebod til de mange rekreative brugere af havnen.

Reglementet imødekommer for eksempel den voksende interesse for fiskeri i havnen ved at udvide området, hvorfra der må fiskes, stand up paddling (SUP) og kajak sidestilles, så man kan SUP’e i hele havnen, børn og unge får mulighed for at lære at sejle optimistjolle i sikre rammer i havnen, og der indføres forbud mod høj musik fra fartøjer efter klokken 22 om aftenen.

102 nærvedshændelser i 2019

Der er mange hensyn at tage, når man har ansvaret for driften af Københavns Havn. Og det er et stort ansvar, for der kan lynhurtigt opstå uheld, hvis reglerne ikke er klare. Det så vi for nogle år siden, da en vanvidssejlads på vandscooter førte til to dødsfald.

Alene i 2019 registrerede havnebusserne 102 såkaldte nærvedshændelser, hvor det har været tæt på at gå helt, helt galt. Og det anslås, at der var flere i 2020. Vi får løbende rapporter fra roere og sejlere, som har været ved at støde ind i badende både tæt på land og midt ude i havnebassinet, vi hører om mennesker, der hopper ud fra broer og er tæt på at ramme fartøjer, der kommer sejlende.

Heldigvis gik det godt sidste år, men kan vi være sikre på, at det fortsat gør det, hvis vi ikke laver bedre regler i Københavns Havn, når behovene bliver flere? Det svarer jo til at sætte hastighedsbegrænsningen fri på de danske veje og derefter lukke øjnene og håbe på, at der ikke sker noget. Det kan vi som havnemyndighed selvfølgelig ikke acceptere, for det ville være at spille hasard med menneskeliv, som vi mener er mere værd end bare at lukke øjnene og lade vandhundene få fri leg i Københavns Havn.

Én gruppes ønske kan ikke danne præcedens

Vi anerkender, at der er stor interesse for at bade i Københavns Havn, men vi kan samtidig se, at folk stimler sammen om især Sandkaj og Islands Brygge, og det giver selvfølgelig pres på disse områder. Faktisk er der otte andre badezoner, man kan søge hen og bade lovligt, og der kommer flere til i de kommende år.

Vi kan ikke gå på kompromis med sikkerheden, uanset om der så er en lille gruppe kvinder, der har fundet sammen i en badeklub

Jeg kan sagtens forstå, at man som privatperson selvfølgelig tager udgangspunkt i sit eget ønske om at bade frit i havnen, lige hvor man bor, og at dette ønske skal trumfe andres behov, men By & Havn er myndighed for alle i havnen, og vi kan ikke gå på kompromis med sikkerheden, uanset om der så er en lille gruppe kvinder, der har fundet sammen i en badeklub, hvor de bor og mener, at det skal danne præcedens for resten af havnen.

Der er havnebade og dyppezoner mange steder i havnen, og der er Amager Strand og Svanemøllen Strand. De besøgende kommer alle steder fra – Brønshøj, Nordvest og omegnen af København og søger det rene vand i København.

Jeg er sikker på, at et koldt dyk om vinteren er sundt for kroppen, som Trine Reitz Bjerregaard skriver. Det er en cykeltur eller gåtur også, så jeg vil opfordre til, at man også transporterer sig til et nærliggende havnebad, inden man hopper i.

Det er dobbelt så sundt, det er sikkert, og det er derudover lovligt.

Deltag i debatten – send dit indlæg på 400-600 ord til debat.byrummonitor@pol.dk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden