0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
JJW Arkitekter
Foto: JJW Arkitekter
Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anne Skovbros efterfølger er fundet: Realdania ansætter Nina Kovsted Helk som filantropidirektør

Den 43-årige arkitekt Nina Kovsted Helk bliver ny filantropidirektør i Realdania. Hun kommer fra et job som adm. direktør i JJW Arkitekter A/S.

Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Afløseren for Anne Skovbro, der i august tiltrådte jobbet som adm. direktør i By & Havn, er nu fundet.

Det bliver Nina Kovsted Helk, der skal være ny filantropidirektør for Realdania.

Nina Kovsted Helk kommer fra en stilling som adm. direktør i JJW Arkitekter og har tidligere været sagsarkitekt og tegnestuechef.

Hun har derudover blandt andet stået i spidsen for godt 200 medarbejdere som ejendomschef i Hvidovre Kommune fra 2013-2016, og hun har været arkitekt og ejendomsudvikler hos statens ejendomsforvalter Freja Ejendomme i 2009-2013.

Den nye filantropidirektør skal sammen med den øvrige direktion – investeringsdirektør Peter Johansen og adm. direktør Jesper Nygård – stå for videreudviklingen af Realdania som filantropisk forening. Målet er at skabe livskvalitet gennem det byggede miljø.

»Hun har et bredt udsyn, en stærk faglighed og er fyldt med energi. Og vi tror, hun er den helt rigtige til, sammen med den øvrige direktion, at løse de opgaver, der ligger foran os i de kommende år – for hendes vedkommende selvfølgelig med særligt fokus på vores nye filantropiske strategi,« udtaler bestyrelsesformand i Realdania Michael Brockenhuus-Schack i en pressemeddelelse.

Tiltrædelsesdatoen er endnu ikke lagt endelig fast, men hun tiltræder i løbet af årets sidste to måneder og senest 1. januar 2019.

Brede samarbejder

Adm. direktør i Realdania Jesper Nygård siger i pressemeddelelsen, at den nye filantropidirektør er en »visionær fagperson inden for arkitekturen, en dygtig og rutineret leder og et engageret menneske, der ser samarbejde som et vigtigt element i at skabe de gode løsninger«.

»Hun har solid erfaring fra både privat og offentlig sektor – noget som er væsentligt i Realdania, hvor samarbejder på tværs i samfundet mellem forskellige sektorer er en krumtap i vores måde at arbejde filantropisk på,« siger Jesper Nygård.

Nina Kovsted Helk udtaler selv om sit nye job:

»Jeg tror på, at vi gennem det byggede miljø kan skabe et bedre Danmark, og at de bedste løsninger skabes i brede og tværfaglige samarbejder. At få muligheden for at stå i spidsen for Realdanias filantropiske arbejde er derfor en helt unik mulighed, som jeg er fantastisk glad for at få. Jeg glæder mig til – og vil gøre mit allerbedste for – at skabe gode projekter og løsninger i samarbejde med mange forskellige parter, lige fra stat, kommuner, private virksomheder, forskere til lokale ildsjæle.«

Ny direktør for JJW

JJW Arkitekter oplyser i en pressemeddelelse, at en efterfølger som øverste leder af tegnestuen allerede er fundet – dog uden at sætte navn på.

»Vi har været utroligt glade for Ninas indsats på tegnestuen, både som en stærk leder – og som en brobygger, der har evnet at samle tegnestuens kræfter på tværs og således at skabe balance mellem tegnestuens tre bundlinjer – den sociale, den faglige og den økonomiske,« udtaler Ole Hornbek, partner og kreativ direktør, i pressemeddelelsen.

Af de offentliggjorte regnskaber fremgår det, at virksomheden under Nina Kovsted Helks ledelse har skabt solide, økonomiske resultater.

I 2015 havde JJW Arkitekter – inden Nina Kovsted Helk overtog ledelsen – et overskud på 541.000 kroner. Året efter – i 2016 – overtog hun ledelsen, hvor resultatet lød på 613.000 kroner.

I seneste regnskab, 2017, steg bundlinjen til 2,5 millioner kroner.

Det overgår dog ikke det markante resultat på 4,1 millioner kroner for fire år siden, i 2014.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden