Tina Saaby.
Arkivfoto: Morten Germund / Ritzau Scanpix

Tina Saaby.

Navne

København søger ny stadsarkitekt

Københavns stadsarkitekt, Tina Saaby, stopper efter otte år på posten.

Navne

Københavns Kommune søger ny stadsarkitekt. Nuværende stadsarkitekt Tina Saabys åremålsansættelse udløber 31. december efter mere end otte år på posten.

Teknik- og Miljøudvalget blev på et møde 1. oktober orienteret om, at ansættelsesprocessen af en ny stadsarkitekt ville blive igangsat senere på måneden. Siden er der blandt andet indrykket jobannoncer flere steder, blandt andet her på Politiken Byrum.

Af orienteringen fremgår det desuden, at Teknik- og Miljøforvaltningen ønsker at åremålsansætte en ny stadsarkitekt fra begyndelsen af 2019 og fem år frem.

Saaby har forlænget sin åremålsansættelse én gang, men har valgt ikke at gøre det igen, oplyser hun til EjendomsWatch.

Hun siger desuden, at hun tidligst er parat til at tage et nyt job til august. I mellemtiden vil hun forsøge at skrive bøger om byudvikling til et bredt publikum.

Da Tina Saaby tiltrådte i 2010, blev hun Københavns første kvindelige stadsarkitekt.

»Jeg synes, at vi har fået skabt en god by. Vi er blevet meget bevidste om, at vi gerne vil skabe unikke kvarterer, og vi har fået skabt nogle bydele, som har hver deres identitet og karakter som for eksempel Nordhavn og Grønttorvet i Valby. Det er vigtigt,« siger Tina Saaby til EjendomsWatch.

Der er ansøgningsfrist til stillingen som stadsarkitekt 27. november.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden