Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Natalie Mossin.
Foto: Ritzau Scanpix/Marie Hald

Natalie Mossin.

Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter stor donation: Mossin og Blegvad i spidsen for UIA-arkitektkongressen i København i 2023

Med en bevilling fra Bevica Fonden stifter Arkitektforeningen en ny forening, som skal forberede og afvikle UIA-kongressen i København i 2023.

Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En nystiftet forening skal sørge for afviklingen af UIA, verdens største arkitektkongres, som afholdes hvert tredje år og i 2023 kommer til København.

Det skriver Arkitektforeningen i en pressemeddelelse.

En rammebevilling på op til fem millioner kroner fra Bevica Fonden, som arbejder for blandt andet tilgængelighed for handicappede i arkitekturen, sikrer at foreningen kan blive stiftet og få ansat en direktør.

Formand for foreningen blive Natalie Mossin, som efter den maksimale formandsperiode på otte år tidligere i år stoppede som formand for Arkitektforeningen.

Direktøren er fundet internt i Arkitektforeningens rækker. Annette Blegvad fratræder sin stilling som vicedirektør i Arkitektforeningen ved årets udgang for som direktør at stå for de daglige forberedelser.

Annette Blegvad.
Foto: Nana Reimers

Annette Blegvad.

Et samarbejde mellem Akademisk Arkitektforening, Realdania, Udenrigsministeriet og Wonderful Copenhagen vandt sidste år værtsskabet for UIA 2023 over modkandidaterne Baku, Lausanne, Kuala Lumpur og Antalya.

Arkitektforeningen forventer, at Kongressen samler 10-15.000 arkitekter fra hele verden  i Bella Center. Temaet for UIA 2023, som er officiel NGO under FN, er FN's 17 bæredygtighedsmål.

Samarbejdet med Bevica Fonden, der bliver medlem af foreningen, skal styrke kongressens fokus på universelt design og dermed bringe verdensmålenes tværgående værdiparameter 'leaving no one behind' i spil.

»Arkitektur og universelt design spiller en yderst vigtig rolle, når det handler om at få alle med. Og med kongressens fokus på at bygge for en bæredygtig fremtid, så handler det for os om at sikre, at særligt mennesker med handicap inkluderes i den ligning,« siger Marianne Kofoed, direktør i Bevica Fonden.

Det nye sekretariat får til huse i Arkitektforeningens Hus i Åbenrå i København.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden