Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Christina Capetillo er ny redaktør af fagtidsskriftet Landskab

Christina Capetillo er ny redaktør af fagtidsskriftet Landskab, der udgives af Danske Landskabsarkitekter i samarbejde med Akademisk Arkitektforening. Capetillo afløser Annemarie Lund, der i de seneste 35 år har indtaget redaktørstolen.

Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidsskriftet Landskab, der har eksisteret siden 1920 og tidligere hed Havekunst, får ny redaktør, når den hidtidige redaktør gennem mere end tre årtier, Annemarie Lund, landskabsarkitekt MDL, stopper.

Primo 2019 bliver Christina Capetillo ny redaktør af Landskab, skriver Danske Landskabsarkitekter i en pressemeddelelse.

Christina Capetillo er uddannet arkitekt fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Arkitektskolen (1995), hvorfra hun i 2010 opnåede en ph.d.-grad for afhandlingen 'Det sammensatte, samtidslandskabets fotografi.'

Efter sin afgangseksamen arbejdede Christina Capetillo i en årrække som arkitekt i både Danmark og USA og har siden udviklet en fotografisk praksis, der er blevet anerkendt af bl.a. Statens Kunstfond med det 3-årige arbejdslegat og Eckersbergmedaljen i 2015.

Capetillo har siden 1997 undervist i landskabskunst på Det Kongelige Danske Kunstakademi, Arkitektskolen i København og var i perioden 2014-17 programleder på Kandidatprogrammet for landskabskunst sammen med professor Steen Høyer.

Landskab udgives af Danske Landskabsarkitekter i samarbejde med Akademisk Arkitektforening og udkommer otte gange årligt.

Christina Capetillo udtaler, at magasinet med hende som redaktør skal skrive om, hvordan landskabsarkitekturen er udtryk for bevægelser i samfundet:

»Jeg er optaget af, at landskabsarkitekturen er kalejdoskopisk, idet den beskæftiger sig både med de største begivenheder som kulturarv, global bæredygtighed og andre politiske fænomener og de små hverdagsagtige problemstillinger omkring for eksempel vores offentlige rum og private haver, men også at den indeholder en stærk kunstnerisk og teoretisk dimension.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden