0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
PR
Foto: PR

Per Schulze.

Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Per Schulze springer fra Realdania til By & Havn

Programchef i Realdania Per Schulze overtager posten som udviklingschef for Bæredygtighed & Byliv i det københavnske udviklingsselskab efter Rikke Faaborg Jarmer.

Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

By & Havn får ny chef i udviklingsafdelingen. Per Schulze bliver fra 18. marts ny udviklingschef for Bæredygtighed & Byliv.

Per Schulze, der siden 2014 har været programchef i Reldanias 'Rum for alle', overtager posten efter Rikke Faaborg Jarmer, der har været udviklingschef, siden By & Havn opstod i 2007 ved opsplitningen af Ørestadsselskabet. Hun var desuden ansat i Ørestadsselskabet fra 1999 til 2007, først som presse- og kommunikationsmedarbejder, siden som direktionsassistent.

Rikke Faaborg Jarmer er cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet, mens Per Schulze er arkitekt MAA i bygningskunst og landskab fra Kunstakademiets Arkitektskole.

Per Schulze arbejdede i flere år efter endt uddannelse med byfornyelse i København, først som beboerrådgiver på Byfornyelsescentret Vesterbro (1992-1996), dernæst som byfornyelseskonsulent ved Kvarterløft Femkanten i Nordvest (1996-2001) og sidst som projektchef for Kvarterløft NV (2001-2006).

Inden han kom til Realdania, var Schulze planchef i Lokale og Anlægsfonden (2006-2014) og sideløbende timelærer på Kunstakademiets Arkitektskole (2007-2010).

Fokus på social bæredygtighed

I sin nye post vil Per Schulze have særligt fokus på den kulturelle og sociale del af bæredygtighed, siger han.

»At få en balance i, hvordan byen kan fungere for dem, der bor der, og for dem, der skal bruge byen, når de er i hovedstaden. Den miljømæssige del af bæredygtighed er også vigtigt, men det er de andre ben i bæredygtighed, jeg synes bliver rigtig spændende at få lov at arbejde med,« siger Per Schulze til Politiken Byrum.

Han vil gennem dialog med investorerne sikre, at de nye boligområder bliver »betalelige for de mange«.

Developere skal snakke med borgerne

Fra sit arbejde med byfornyelser og kvarterløft ved han, at det er afgørende at sikre en dialog mellem borgere og developere. Han var eksempelvis med til at lave en trafikplan, hvor borgerne var med til at definere, hvordan trafikken skulle være.

En vigtig opgave er at få developere til at forstå, at der er behov for grønne områder, »og at det ikke nødvendigvis kolliderer med deres ambitioner om at tjene penge«.

Netop nu er By & Havn på vej til at udvikle Fiskerhavnen, hvilket er blevet mødt med kritik fra beboerne i området. På Stejlepladsen bygges huse som en del af erstatningen for det droppede byggeri, Ørestad Fælled, på en del af Amager Fælled.

Per Schulze vil ikke »komme med de store programerklæringer«, inden han tiltræder. Men, siger han:

»Jeg kan godt se, at der er nogle udfordringer, og dem må vi jo tage op.«

Så lytte til de borgere, der bor ved Fiskerhavnen?

»Det synes jeg, at man skal. Om man så kan efterleve deres ønsker, må vi se på efterfølgende,« siger Per Schulze.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden