Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Karsten R.S. Ifversen (tv.) på byvandring med Københavns overborgmester Frank Jensen (S).
Foto: Finn Frandsen Ritzau Scanpix

Karsten R.S. Ifversen (tv.) på byvandring med Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Karsten Ifversen og Moltkes Palæ hædret af Forskønnelsen

Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Foreningen Hovedstadens Forskønnelse har uddelt årets diplomer til blandt andet Moltkes Palæ i København for en vellykket restaurering og til Politikens arkitekturredaktør Karsten R. S. Ifversen for sin indsats for København.

Det skriver Forskønnelsen i en pressemeddelelse.

»Karsten Ifversens virke for arkitekturen er baseret på en kolossal viden og en stor analytisk begavelse. Han har et usædvanligt skarpt blik for bygningers udformning, deres detaljer og materialernes betydning. Og for hvordan de spiller sammen med omgivelserne og den ofte komplicerede, større helhed, hvori de indgår,« skriver Jakob Lange, formand for Forskønnelsen i sin begrundelse for at give Ifversen diplom.

Moltkes Palæ fra 1702 er et af Frederiksstadens fornemmeste palæer. Jakob Lange skriver i begrundelsen for at give bygherren, Håndværkerforeningen, diplomet, at foreningen altid har formået af passe godt på huset.

»En anden væsentlig prioritet har været at dele herlighederne med offentligheden, som i mange sammenhænge har mulighed for at besøge den aktive og udadvendte forening,« skriver Lange.

Sidste år blev et større renoverings- og bevaringsarbejde afsluttet med hjælp fra Bornebusch Tegnestue, hvor der blandet blev lagt nyt tegltag, udskiftet dele af tagkonstruktionen, lavet ventilationsanlæg, facaden blev renset og vinduerne malet.

Fire andre diplomer blev givet for ‘byens åndehuller' i København, det vil sige særlige steder med miljøer og bygninger, der er i fare for at forsvinde eller blive nedrevet.

  • Nyholm.
  • Slagtergårdene på Vesterbro – et post festum, men ildsjælene bag modtog hæder og diplom for indsatsen.
  • Vester Remisepark, området mellem Ingerslevsgade, Dybbølsbro, Vasbygade og Enghavevej, som DSB snart forlader, som kunne omdannes til en park: Vester Remisepark.
  • Fiskerhavnen/Stejlepladsen.
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Jobs

Forsiden