Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bestyrelsesformand bad Kramer stoppe som direktør i By & Havn

By & Havns bestyrelsesformand har bedt Jens Kramer Mikkelsen forlade sin direktørpost efter 11 år. Det københavnske selskab går nu i gang med at lede efter en ny direktør.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Opdateret kl. 16.06 med kommentar fra bestyrelsesformand Carsten Koch.

By & Havn skal for første gang i sin 11-årige levetid have ny direktør. Det står klart, efter Jens Kramer Mikkelsen med udgangen af juli stopper som adm. direktør.

Det skriver By & Havn, Københavns Kommunes byudviklingsselskab, i en pressemeddelelse.

Det er bestyrelsesformand Carsten Koch, der har bedt Jens Kramer Mikkelsen om at stoppe som direktør, fordi bestyrelsesformanden selv stopper med udgangen af 2019, og man ønsker at sikre en »glidende overgang« i ledelsen, »så en ny direktør kan nå at blive sat ind i arbejdet sammen med bestyrelsesformanden«, som By & Havn skriver i pressemeddelelsen.

»Jens Kramer Mikkelsen har været direktør i By & Havn, siden selskabet i 2007 blev etableret, og han har ført det sikkert gennem både høj- og lavkonjunktur og har netop præsenteret selskabets bedste resultat til dato,« udtaler bestyrelsesformand Carsten Koch i pressemeddelelsen og tilføjer:

»Jens Kramer Mikkelsen har ydet en formidabel indsats for selskabet og for Københavns byudvikling i det hele taget og kan med stolthed se tilbage på en række færdiggjorte og særdeles attraktive bydele både i Ørestad, Nordhavn og Sydhavn - bydele, som han har sat sit præg på, og en udvikling ingen havde forestillet sig, da de politiske aftaler om metro og Ørestad blev indgået i 90’erne.«

Jens Kramer Mikkelsen, 66 år, siger selv om fratrædelsen:

»Det har været en fantastisk rejse med den helt unikke model, By & Havn repræsenterer. Jeg ser frem til fortsat spændende udfordringer og opgaver i mit nye liv.«

By & Havn går nu i gang med at finde en ny direktør.

Bestyrelsesformand bad Kramer gå

Bestyrelsesformand Carsten Koch uddyber over for Politiken Byrum, at det var hans beslutning at bede Jens Kramer Mikkelsen om at forlade posten som direktør.

»Han stopper efter aftale med mig, fordi jeg i min egenskab af bestyrelsesformand er nødt til at anlægge en mere langsigtet synsvinkel på selskabet,« siger Carsten Koch og uddyber, at han så en udfordring i, at By & Havns to topdirektører, Kramer Mikkelsen og Michael Soetmann, »er næsten lige gamle«:

»Så hvis jeg bare sidder på hænderne og lader tiden gå, stiger sandsynligheden for, at de siger op med al for kort tidsforskel. Det ville sætte os i en rigtig ubehagelig situation, hvor vi skulle til at ansætte to direktører uden at kunne have den fordel, at den ene direktør kunne lære den anden op og stadig varetage en række funktioner,« siger Carsten Koch, der samtidig ønskede at sikre en udskiftning, inden han selv stopper som bestyrelsesformand med udgangen af 2019.

»Så jeg har udvist det, der på nabogrunden hedder rettidig omhu, og det synes jeg er en bestyrelsesformands ansvar,« siger han.

Beskeden overbragte Carsten Koch til Jens Kramer Mikkelsen for omkring en uge siden.

»Det var en rigtig, rigtig god samtale, vi havde. Jeg har ikke været ude for før, at en person så hurtigt siger, at der mulighed for en ny karriere. Han er vellidt og respekteret i meget brede kredse, han ved enormt meget om det københavnske ejendomsmarked og har et stort politisk netværk og en stor politisk tæft, så der er ingen tvivl om, at han sagtens vil kunne få en rigtig spændende karriere til at køre i sit tredje liv.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden