Nyheder

CAFx er skudt i gang: Arkitekturfestival handler om fremtidens boliger

Nyheder

I dag, torsdag, går Copenhagen Architecture Festival (CAFx) i luften med 220 arrangementer i København, Aarhus og Aalborg og Odense.

Festivalen strækker sig over to uger.

Festivalens påstand er, at boligforeninger, developere og bygherrer sjældent forholder sig konkret til, hvem det egentlig er, de bygger hus og hjem til.

»Men hvordan tackler politikere, planlæggere, arkitekter og bygherrer de senere års grundlæggende demografiske forandringer?,« skriver festivalen.

»Kernefamilien med far, mor og to børn er ikke længere den mest ‘normale’ husstand herhjemme. I dag regner Danmarks Statistik med, at der findes 37 forskellige slags familier. Nye familiemønstre med sammenbragte børn, regnbuefamilier, ‘mangfoldige’ storfamilier, etc. udfordrer arkitektstanden og byggebranchen til at gentænke udformningen af vores boliger. Aktuelt udgør enlige ca. 45 procent af storbyernes husholdninger, hvilket øger efterspørgslen på mindre, billige boliger og deleordninger. Samtidig bliver danskerne ældre, hvilket udfordrer tilgængelighed, tryghed, sundhed og pleje. 50 år efter 1968 eksperimenterer flere med nye typer af kollektive boligformer, der involverer en grad af deleøkonomi og fællesskab,« skriver festivallen i en pressemeddelelse.

På festivalen undersøger man bl.a. demografiens forandringer og de krav, det stiller til at gentænke boligens udformning ved en konference om fremtidens boligformer, over film om kollektiv-eksperimenter fra 1968 og frem på Charlottenborg, arrangementer om co-living for ældre i SPACE10, besøg til Vandkunstens nye ældreboliger ved Diakonissestiftelsen og debat om boliger under ekstreme forhold, der kan lære fra Grønland og Mars på Dansk Arkitektur Center.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden