Foto: Illustration: Byggeselskab Olav de Linde
Nyheder

Planlagt kontorhus kan blive Aarhus' højeste bygning

Olav de Linde planlægger kontorhus med skybar og restaurant på toppen. Det kan blive to meter højere end Lighthouse, når det efter planen står færdigt om fem år.

Nyheder

Der er kamp om at nå til tops i Aarhus. Ind til for nylig var det Lighthouse 2.0, der stod til at vinde pladsen som Aarhus' højeste bygning med op til 142 meter. Men nu slår et nyt projekt det planlagte højhus på Aarhus Ø af pinden. Med to meter.

Byggeselskab Olav de Linde har nemlig planer om at bygge et kontorhus på 36 etager og 144 meter på hjørnet af Mindet og Sydhavnsgade over for Dokk1.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Projektet, der skal integrere DLG's gamle fabriksbygning, er sendt i forhøring af kommunen. Hvis lokalplanen godkendes, vil renoveringen af fabriksbygningen og opførelsen af det nye højhus gå i gang om halvandet år. Byggeriet ventes færdigt om fem år.

»Projektet er resultatet af en lang dialog med arkitekterne hos C. F. Møller om, hvordan vi bedst får forenet den gamle fabriksbygning med et højt, smalt tårn. Det er jo det sjove: At der op af den gamle industrielle bygning rejser sig et lyst tårn,« siger Olav de Linde til Århus Stiftstidende.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Forsiden