Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rasmus Hjortshøj (arkiv)
Foto: Rasmus Hjortshøj (arkiv)

Cykelslangen, der går fra Dybbølsbro til Havneholmen ved Vesterbro, er tegnet af Dissing+Weitling. På billedet kan Bryggebroen anes i baggrunden.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cykelslangen, Lego House og Copenhagen Towers vinder Danish Design Awards

Dissing+Weitling, BIG, Lendager Group og Foster + Partner står bag tre af prisvinderne ved Dansk Design Centers Danish Design Awards, som løb af stablen mandag aften.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Én bro og to bygninger vinder priser ved dette års Danish Design Awards, som Dansk Design Center afholdt mandag aften.

Broen Cykelslangen i København vinder i kategorien Icon Award, aktivitetshuset Lego House i Billund vinder i kategorien Feel Good, og hotellet Copenhagen Towers vinder i kategorien Building Markets.

Cykelslangen ranker byens ryg

Icon Award tildeles »et unikt koncept eller en løsning, der er blevet et internationalt ikon«, som Danish Design Awards beskriver prisen på sin hjemmeside.

Og netop det er den københavnske cykelbro Cykelslangen, der bugter sig langs shoppingcentret Fisketorvet på Vesterbro, mener juryen.

»Københavnerne elskede fra første dag den blødt svingende cykelbro med den imponerende udsigt,« skriver juryen i sin begrundelse for tildelingen af prisen.

»Den elegante løsning bringer med stor indlevelse cyklisterne sikkert og værdigt over havneløbet og slår en tyk streg under byens profil som bæredygtig metropol med vind i håret. Et visionært eksempel på design og arkitektur, der binder os sammen og får hele byen til at ranke ryggen.«

Cykelslangen er blevet rost i flere internationale medier som britiske The Guardian og amerikanske Wired og senest i Greenpeaces rapport 'Living. Moving. Breathing'.

Ifølge Københavns Kommunes såkaldte cykelregnskab har broen resulteret i en kraftig forøgelse af cyklister over Bryggebroen, som Cykelslangen ligger i forlængelse af.

Mens 3.400 cyklister hver dag kørte over Bryggebroen i 2006, var tallet på 23.800 10 år senere, da Cykelslangen var anlagt. Ifølge regnskabet medførte det en samlet tidsbesparelse på 380 timer og 1.400 færre kørte kilometer i bil, hvilket skulle resultere i 87 ton CO2 mindre om året og en samfundsøkonomisk gevinst på 44 millioner kroner over 20 år.

Cykelslangen blev tegnet af Dissing+Weitling med Københavns Kommune som bygherre, MT Højgaard som entreprenør og Rambøll som rådgivende ingeniører.

Den stod færdig i 2014.

Lego House er en farverig hyldest

Bjarke Ingels Groups (BIG) klodsbygning Lego House vinder i kategorien Feel Good for sine »inspirerende oplevelseszoner med lege- og udstillingsområder«, skriver juryen i sin begrundelse.

»Et koncept, der inviterer inden for i en enestående integration af leg og læring. Design, der på en intuitiv måde lykkes med sin formidling af virksomheden og varemærkets filosofi – og samtidig en farverig hyldest til den nordiske tradition for samarbejde, innovation og livslang læring.«

Lego House er tegnet af BIG med legoejeren Kirkbi som bygherre, K.G. Hansen & Sønner som entreprenør og Cowi som rådgivende ingeniør, mens J. Langkjær Stålbyg har stået for bygningens stålkonstruktioner.

Bygningen stod færdig i 2017.

Copenhagen Towers af affaldstræ

Hotellet Copenhagen Towers i den nye københavnske bydel Ørestad vinder i kategorien Building Markets for sin »bæredygtighedsprofil, hvoraf en stor del stammer fra brugen af genbrugsmaterialer, som er indarbejdet i bygningens interiør uden at gå på kompromis med æstetik eller kvalitet,« skriver juryen og fortsætter:

»Lendager Group har med projektet fundet nye innovative løsninger på upcycling af blandt andet genbrugsbeton, affaldstræ og PET-plastflasker. Det giver et forspring i den voksende cirkulære økonomi og har allerede genereret arbejdspladser og vækst.«

Copenhagen Towers er tegnet af Dissing+Weitling og Foster + Partner med Solstra Capital Partners og Copenhagen Towers II som bygherrer, Midtconsult som rådgivende ingeniør og Lendager Group, Genbyg, Cowi og Sjælsø Danmark som videnspartnere.

Bygningerne stod færdige i 2015.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden