Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Ny bydel i Odense bliver grønnere – hvis pengene findes

Omdannelsen af Dalum Papirfabrik blev endeligt vedtaget i Odense Byråd onsdag. Bydelen skal være mere grøn end først planlagt - men de 20 millioner kroner til at realisere de grønne drømme mangler.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter måneders pres vedtog Odense Byråd onsdag eftermiddag en ny helhedsplan for omdannelsen af området omkring den tidligere Dalum Papirfabrik til en ny bydel.

Nu er planen ifølge et næsten enigt byråd – med undtagelsen af Radikale Venstre – blevet en del grønnere. Planen kræver dog, at byrådet finder 20 millioner kroner ekstra, som lige nu mangler.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det er især et område på 31.800 kvadratmeter øst for åen i den nye bydel, der har skabt debat.

I den gamle helhedsplan fra januar var det planen, at der skulle bygges tæt op ad åen, men i den nye helhedsplan er det byggeri erstattet af et grønt område.

Der kommer dog fortsat bebyggelse inden for åbeskyttelseslinjen på 150 meter, hvilket var årsag til, at Radikale Venstre stemte imod.

Finansieringen på 20 millioner kroner mangler endnu. Den skal gå til etablering af stier og broer over åen i bydelen. Cirka to af de 20 millioner skal gå til det nye grønne anlæg ved åen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden