Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Nyt oplæg: Byggebranchen ønsker en frivillig bæredygtighedsklasse i bygningsreglementet

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et bredt udsnit af den danske byggebranche er gået sammen om et fælles oplæg til en frivillig bæredygtighedsklasse i bygningsreglementet, skriver Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) ved Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

SBi har drevet arbejdet, mens innovationsnetværket for bæredygtigt byggeri, InnoBYG, står for udgivelsen af det fælles brancheoplæg.

»Det er vores håb, at oplægget kan indgå i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens arbejde med de forventede frivillige bæredygtighedskrav i bygningsreglementet,« siger direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen, som er formand for det advisory board, der har fulgt arbejdet.

Oplægget indeholder blandt andet disse bud på emner, der kan indgå i en frivillig bæredygtighedsklasse:

  • Materialers miljøpåvirkning
  • Sundheds- og miljøskadelige stoffer
  • Indeklima
  • Totaløkonomi
  • Klimasikring
  • Ressourceforbrug på byggepladsen

Centralt for oplægget er, at det skal kunne betale sig at investere i den frivillige bæredygtighedsklasse, for eksempel i form af reducerede drifts- og vedligeholdelsesomkostninger set i en totaløkonomisk betragtning.

Rapporten lægger vægt på, at bæredygtighedsklassen skal stille enkle og entydige krav og undgå tunge dokumentationsforpligtelser.

Skal fungere internationalt

Ifølge en pressemeddelelse er målet at fremme bæredygtighed i byggeriet og øge branchens eksportmuligheder. Ifølge branchen har bygningsreglementets frivillige lavenergiklasser tidligere haft »afgørende betydning for udviklingen af eksportegnede produkter og ydelser inden for energieffektivt byggeri«.

For at en frivillig bæredygtighedsklasse skal kunne bruges internationalt og drive EU-reguleringen skal den være baseret på internationale standarder og være i trit med eksisterende frivillige certificeringsordninger.

SBi modtog sidste år Rockwool Prisen med netop det formål at udarbejde et oplæg til rammerne for en frivillig bæredygtighedsklasse.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden