Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Ny Realdania-pulje støtter bæredygtige materialer i byggeriet

Under overskriften Innovation til marked” har Realdania afsat 20 millioner kroner til økonomisk støtte og rådgivning. Første ansøgningsfrist er den 1. september.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bygherrer vælger ofte at bruge kendte og konventionelle løsninger, fordi byggerier er komplekse og omkostningstunge.

Det er baggrunden for, at Realdania har lanceret en ny støtteordning, »Innovation til marked«, der med 20 millioner kroner skal hjælpe bæredygtige produkter til byggeriet på markedet.

»Erfaringer fra vores tidligere innovationskampagner har vist, at det er svært for producenter af nye bæredygtige produkter at ramme det rette mix af timing, risikovillighed og økonomi, når de skal gå fra innovativ idé til marked. Derfor vil vi gerne hjælpe en række virksomheder med at få de første og ofte svære kunder,« siger Simon Kofod-Svendsen, projektchef i Realdania, i en pressemeddelelse.

Virksomheder kan få støtte på op til en millioner kroner pr. projekt. Realdania tilbyder uvildig rådgivning af et ekspertpanel i forhold til produktets byggetekniske- og markedsmæssige potentiale. Støtten går desuden til at reducere omkostninger og risici, som kunden kan have ved at bruge nye, bæredygtige produkter i byggeriet.

Vicedirektør i Bygherreforeningen, Hanne Ullum, pointerer, at byggetekniske løsninger skal være veldokumenterede og velafprøvede for at bygherrerne vil påtage sig en risiko med at indbygge dem i kommende byggeprojekter.

»Derfor er det velkomment med et initiativ, der støtter netop den risiko i processen, og hvor både bygherrer og materialeudviklere kan få hjælp til at få et produkt på markedet,« udtaler hun i pressemeddelelsen.

Innovation til marked har første ansøgningsfrist den 1. september. Der vil være tre ansøgningsrunder pr. år. Realdania forventer, at mellem 15 og 20 virksomheder vil opnå støtte.

Smith Innovation er fagligt sekretariat for Innovation til marked.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden