Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Visualisering: Biblioteksparken
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

MT Højgaard og Arkitema skal omdanne Aarhus' hovedbibliotek til hostel og boliger

MT Højgaard har vundet totalentreprisen på renoveringen af Aarhus' tidligere hovedbibliotek til en værdi af 216 millioner kroner. Arkitema, Kant og Møller & Grønborg er tilknyttet som arkitekter.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det bliver MT Højgaard, der skal renovere og omdanne Aarhus' tidligere hovedbibliotek til hostel, boliger og dagligvarebutik.

Det skriver entreprenørfirmaet i en pressemeddelelse.

Kontrakten har en værdi af omkring 216 millioner kroner, som dækker over en omdannelse af hovedbygningen i Mølleparken til hostel med over 500 sengepladser, bar, restauranter og cafeer samt omdannelse af en bagvedliggende bygning ved Vestergade til omkring 85 nye lejeboliger og en dagligvarebutik.

Derudover kommer der en p-kælder, en ny passage og plads til forskellige former for erhverv, skriver MT Højgaard.

»Vi foretager en nænsom renovering af den bevaringsværdige hovedbygning og forbedrer sammenhængen mellem Mølleparken og Vestergade ved etablering af Vestpassagen,« udtaler Peter Rantil Smith, sektionsdirektør i MT Højgaard, i pressemeddelelsen.

Arkitema Architects står for arkitektrådgivningen, mens Kant Arkitekter har udarbejdet skitseprojektet, og Møller & Grønborg tegner landskabsarkitekturen.

Opgaven er udbudt af konsortiet Biblioteksparken, som ser frem til omdannelsen.

»Det gamle hovedbibliotek er en bygning, enhver aarhusianer kender. Ejendommen har en markant arkitektur, en rigtig god beliggenhed og en fantastisk historie. Det skaber perfekte rammer for et moderne city-hostel i Danmarks store uddannelsesby, Aarhus,« udtaler Jens Winther, direktør i Biblioteksparken.

Hovedbiblioteket i Aarhus flyttede i 2015 til nybyggede Dokk1.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden