0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sara Gangsted/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

København overdrager ansvaret for registrering af bevaringsværdige træer til bygherre

Københavns Kommune har hidtil haft ansvaret for at registrere gamle træer og hække i forbindelse med nye lokalplaner. Nu får bygherre ansvaret.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ansvaret for at registrere gamle træer og anden beplantning i forbindelse med udarbejdelse af nye lokalplaner i København skal ikke længere ligge hos Københavns Kommune. I stedet bliver det bygherren på det pågældende område, der får ansvaret for registreringen.

Det skriver Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning i en orientering, som kommunen har sendt til sine samarbejdspartnere.

Ifølge Københavns Kommunes træpolitik skal alle træer over 20 år registreres, fordi de skal stemples som bevaringsværdige, hvis de kan leve 25 år mere, og hvis de lever op til en række andre kriterier.

Det er de træer, som bygherre fremover skal registrere. Også »anden karaktergivende beplantning« - hvilket ifølge Københavns Kommune eksempelvis kan være »markante hække eller store gamle rododendron« - kommer bygherre nu til at skulle registrere.

På offentlige arealer vil det fortsat være kommunen, der er ansvarlig for registreringen.

Risikerer flere fældede træer

Overdragelsen af ansvaret for træregistreringen sker for at »sikre byens eksisterende træer, når vi udvikler byen«, skriver Københavns Kommune i orienteringen.

Den nye bestemmelse kan dog risikere at få den modsatte effekt, forudser Jesper Malm, kommunikationschef i brancheforeningen Bygherreforeningen.

Hans erfaring er, at registreringen af for eksempel om- og tilbygninger, som kræves i BBR-registret, halter. Det samme vil være tilfældet for træer i byudviklingsområder, mener han.

»Københavns Kommune risikerer, at der som følge af det her vil blive registreret færre træer, og der derfor vil blive fældet flere,« siger Jesper Malm.

»Derfor tror jeg, at man skal tænke i incitamentsstrukturer for at sikre, at registreringen sker.«

Det kunne for eksempel være en form for offentlig anerkendelse, hvor der udstedes et mærke eller lignende fra kommunens side eller måske et mindre pengebeløb for hvert registrerede træ, foreslår han.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden