0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kant Arkitekter
Visualisering: Kant Arkitekter
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trust-samarbejde bygger ny skole i Vanløse

Med syv spor bliver skolen en af de største i København.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Partnerskabet Trust står for at udvikle og opføre den nye Damhusengens Skole i Vanløse ved København med syv spor og plads til 1.900 elever.

Skolen kommer til at rumme mere end en traditionel skole, da byggeprogrammet, foruden den ny folkeskole, også inkluderer daginstitution, fritidshjem, kvarterhus, svømmehal, legeplads og offentlig park.

Det skriver Kant arkitekter, der er en del af Trust-samarbejdet, i en pressemeddelelse.

Ambitionen hos Københavns Kommune og Trust-partnerskabet har været at skabe en moderne skole, som kan blive et samlingspunkt i lokalområdet og binde by og skole sammen.

»Med Damhusengens Skole vil vi gerne genetablere skolen som en vigtig og nærværende institution i byen. Vi har samtidig – sammen med Københavns Kommune, som er bygherre – haft en ambition om at skabe et sted, som 'betaler tilbage' til byen og til det omkringliggende lokalmiljø,« siger Uffe Bay-Smidt, der er partner i Kant arkitekter og ressourcechef i partnerskabet Trust.

De mange faciliteter skulle gerne komme til at betyde, at der vil være liv på området fra morgen til aften. Først på dagen vil det være lærere og elever, som har deres daglige gang på skolen, senere indtages skolen af områdets børn som bruger legeplads og aktivitetsområder, og ud på eftermiddagen og aftenen rykker lokale beboere og familier ind – for eksempel i det kommende kvarterhus, i et nyt videns- og læringscenter samt i håndbold- og svømmehallen.

Den nye Damhusengens Skole opstår, hvor Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole ligger i dag. I praksis betyder det, at Vanløse Skole i den kommende tid vil gennemgå en ombygning og renovering, mens nye bygninger skyder op, hvor Hyltebjerg Skole før lå. Tilsammen kommer nye og eksisterende bygninger til at danne én fælles folkeskole for hele området.

Mursten fra den gamle skole

Med syv spor bliver skolen en af de største i København. Det har derfor været en selvstændig opgave at skabe en skole, som på den ene side har den nødvendige kapacitet, men som samtidig føles både nærværende og tryg for børn og forældre.

I landskabsarkitekturen bliver der skabt nogle klart definerede områder, som både er forskellige fra hinanden og let-aflæselige for børnene.

Som den første københavnske folkeskole nogensinde bliver materialerne fra den gamle skole genbrugt i byggeriet af den nye skole.

Hos Trust forventer man, at op imod 75 procent af de gamle mursten fra Hyltebjerg Skole kan genbruges, når den nye skole skyder op.

Partnerskabet Trust består af Nøhr & Sigsgaard, Enemærke & Petersen, Dominia, Norconsult, Ghb Landskab og Kant arkitekter.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden