Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fem alternativer til omstridt byggeri: Amager Fælled er stadig i spil

Det omstridte byggeri på Amager Fælled blev lagt på is sidste år. Siden har forvaltningen ledt efter alternative byggegrunde, og nu er fem løsningsscenarier klar.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Oprindeligt skulle der bygges cirka 2.400 nye boliger på den sydøstlige del af Amager Fælled.

Men i 2017, kort før kommunalvalget, blev planerne skrinlagt efter voldsomme borgerprotester. Det byggeri skulle ellers indbringe kommuneselskabet By & Havn to milliarder kroner, som man skyldte for metroen.

Derfor har politikerne sat forvaltningen i sving med at finde alternative byggegrunde. Mandag er den længe ventede undersøgelse netop offentliggjort.

Københavns økonomiforvaltning har efter at have undersøgt alle kommunens cirka 2.500 byggegrunde fundet frem til fem alternativer, som opfylder byggekravene.

I 4 ud af 5 scenarier er arealer på Amager Fælled stadig i spil. Her er tale om campingarealet på Amager Fælled og det østlige areal ved Amager Fælled Nord.

Ifølge Politiken er Det Konservative Folkeparti tilhænger af at bygge på campingpladsen, mens Dansk Folkeparti er imod. Liberal Alliance ønsker at lægge byggeriet på Amager Fælled Nord.

»Vi prioriterer efter, hvad der sikrest kan dække regningen til By & Havn og skabe flere boliger,« siger Alex Vanopslagh (LA) til Politiken med henvisning til de mange penge, som By & Havn vil tjene på byggeriet, og som er medregnet i finansieringen af metroen.

Et scenarie uden for fælleden

Formanden for Amager Fælleds Venner, der kæmper imod bebyggelse på Amager Fælled, Steffen Rasmussen, er utilfreds med, at fire af scenarierne ligger på Amager Fælled.

»I hovedparten af løsningerne kigger forvaltningen på Amager Fælled. De går meget efter at finde penge, men vi mener, at naturen har større værdi, end man kan godtgøre,« siger han til TV 2 Lorry.

»Som udgangspunkt kan vi ikke acceptere scenarierne. Mister vi naturen nu, vil det blive dyrere at genoprette i fremtiden,« siger Steffen Rasmussen.

Det eneste scenarie, der ikke inkluderer Amager Fælled, er et kludetæppe af byggegrunde spredt ud over hele København blandt andet i Tingbjerg, Bellahøjmarken og et areal øst for Bådehavnsgade i Sydhavnen.

Det er nu op til politikerne at beslutte, hvor der skal bygges, men alle scenarier forudsætter statslig lovgivning.

Ritzau og Frederik Buhl Kristensen

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden