Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Styrelse forventer at godkende letbane mellem Aarhus og Odder denne måned

Aarhus Letbane har sendt den sidste ansøgning om godkendelse af strækningen mellem Aarhus og Odder af sted. Det første tog kan køre i denne måned.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Nu skulle det være ganske vist. Aarhus Letbane kører mod Odder inden for meget kort tid. Fredag sendte man den endelige ansøgning om godkendelsen til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, hvor ansøgningen er blevet taget positivt imod.

Det skriver TV 2 Østjylland.

»Vi har lige siden starten af året haft en rigtig tæt og god dialog med Aarhus Letbane, og vi er derfor trygge ved det materiale, som de har indsendt. Det skal naturligvis grundigt gennemgås, men der er rigtig gode indikationer på, at strækningen til Odder kan åbne inden sommerens udgang,« skriver kontorchef hos styrelsen, Lars Korsholm, til TV 2 Østjylland.

»Det betyder helt konkret, at vi forventer at kunne udstede en godkendelse, der giver letbanen mulighed for passagerdrift på strækningen til Odder. Vi er netop i disse dage i meget tæt dialog med henblik på at få afklaret de sidste udeståender i ansøgningsmaterialet. Hvis det hele falder i hak, forventer vi at kunne udstede godkendelsen inden udgangen af august måned,« lyder det videre.

Aarhus Letbane er påpasselig

Belært af tidligere erfaringer tør folkene bag Aarhus Letbane dog stadig ikke spå om, hvornår godkendelsen er i deres hænder, og man kan begynde kørslen med passagerer.

»Vi sidder dog ikke bare og venter. Vi er i god dialog med styrelsen og forsøger at gøre den kommende proces så smidig og hurtig som muligt. Indtil da fortsætter vi også testkørsler på strækningen,« siger pressechef hos Aarhus Letbane, Jens Velling, til TV 2 Østjylland.

Der udføres blandt andet erfaringskørsel for letbaneførerne, så de kan øge kendskabet til strækningen inden driftstart. Der udføres også test af ind- og udstigning på alle perroner, ligesom der afprøves køretider i forhold til køreplanen.

En godkendelse af strækningen mellem Odder og Aarhus vil også omfatte godkendelse af den tre kilometer lange strækning mellem Universitetshospitalet i Skejby og Lisbjergskolen.

Flere problemer

Letbanen i Aarhus har mødt en del sten på vejen både før og efter, at togene begyndte at køre.

Først måtte åbningen udsættes, fordi letbanen viste sig ikke at leve op til en række sikkerhedskrav, og siden har letbanen fået kritik for at køre meget langsommere end lovet.

Ritzau og Frederik Buhl Kristensen

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden