Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Her ses Dronning Margrethe under fejringen i 2015 af, at Christiansfeld blev udnævnt til verdensarv.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Verdensarvbyen Christiansfeld får udstykning af op mod 100 boliggrunde

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Kolding Kommune har vedtaget en ny lokalplan, der tillader udstykning af 80 til 100 boliger i Verdensarvbyen Christiansfeld.

Brødremenigheden, der grundlagde byen i 1773, er stadig fremherskende, og Christiansfeld med dens velbevarede arkitektur blev optaget på Unesco's verdensarvsliste i 2015.

Den nye lokalplan gør udstykning mulig mellem Allervej og Gl. Allervej.

»Lokalplanen skal sikre en bred vifte af boligformer, så vi kan understøtte den rivende udvikling, der er i disse år i Christiansfeld. Der bliver mulighed for mellem 80-100 boliger, både parcelhusbyggeri, rækkehuse og lignende,« fortæller formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh i en pressemeddelelse ifølge JydskeVestkysten.

Den første etape af udstykningen, bestående af 20-24 parcelhusgrunde, forventes at blive sat til salg næste sommer.

Området udlægges til åben/lav boligbebyggelse med undtagelse af delområdet mod nordøst, hvor der også gives mulighed for tæt/lav boligbebyggelse.

Lokalplanen skal sikre, at lokalplanområdet i bebygget stand vil fremstå indpasset i landskabet, fremgår det af et udvalgsmødereferat.

Langs Lune Skov og på tværs af lokalplanområdet friholdes et fælles fri- og opholdsareal med naturpræg, som skal sikre gode stiforbindelser internt i lokalplanområdet samt en opkobling på nærområdets stier og Christiansfelds øvrige stinet til skole, institutioner og indkøb.

Mellem Allervej og lokalplanområdet er der en eksisterende jordvold, som dæmper trafikstøj og giver en visuel afskærmning af trafikken.

Kolding Kommune
Foto: Kolding Kommune
Kolding Kommune
Foto: Kolding Kommune
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden