Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mangor & Nagel
Visualisering: Mangor & Nagel
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opfølgning: Forsinkelse af grøn kile godkendt af byråd i Hillerød

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En grøn kile i den nye bydel Frederiksbro i Hillerød bliver forsinket.

Det har byrådet i Hillerød onsdag aften godkendt med stort flertal. Kun SF og Enhedslisten stemte imod.

Sagen, som Politiken Byrum beskrev tidligere denne uge, fik SF's medlem af Arkitektur-, Byplan- og Trafikudvalget, Peter Langer, til via standsningsret at få sagen behandlet i byrådet.

Han pointerede, at byggesagen var blevet godkendt af kommunen på forudsætning af, at der kom en grøn kile, inden de første beboere flytter ind i den nye bydel. Han frygter, at det grønne område forsinkes yderligere.

»Hvis dispensationen bliver givet, kunne man godt forestille sig, at der skete andre uforudsete ting, så man bliver nødt til at skyde det endnu længere,« sagde Peter Langer forud for byrådsmødet.

Bygherren, M. Goldschmidt Holding, har over for Politiken Byrum understreget, at det er dem selv, der ønsker den grønne kile i projektet, men at en række forhindringer er opstået, så den grønne kile alligevel ikke kan blive færdig før den nye bydels første godt 400 boliger, som det oprindeligt var aftalen.

»Den grønne kile er noget, vi selv har opfundet. Det er en meget vigtig del af Frederiksbro-projektet, og vi er voldsomt ærgerlige over, at vi ikke kan komme til at lave den,« sagde Ulrik Bebe, projektdirektør med ansvar for Frederiksbro-projektet i M. Goldshmidt Holding.

Nu bliver det grønne område anlagt løbende, i takt med at boligerne står færdige.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden