Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ledig grund på attraktiv vej på Frederiksberg skaber politisk debat

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Prins Henriks Skole, også kaldet Den Franske Skole, på Værnedamsvej på Frederiksberg flytter. Planerne for den ledige grund skaber nu politisk debat - og vækker stor utilfredshed blandt naboerne.

Investorerne står allerede på spring og vil gerne bygge hotel, ejerlejligheder og butiksarealer på grunden. Men naboerne er imod, hvilket har startet en politisk kamp på Frederiksberg Rådhus.

Det skriver TV 2 Lorry.

»Vi frygter, at vi får højhuse, larm fra restauranter og cafeer og en masse trængsel fra biler, der skal frem og tilbage i gården der,« siger Torsten Rojas-Danielsen, der bor med sin familie ved siden af skolen.

Værnedamsvej er en mindre, tæt vej med butikker og cafeer. Eksempelvis morgentrafikken har været lettere kaotisk, når børn skulle i skole.

På Frederiksberg Rådhus får naboerne opbakning fra Enhedslisten, der er imod byggeplanerne på skolens grund.

Enhedslisten vil forsøge at stille sig i vejen for,  at lokalplanen bliver ændret - og på den måde standse byggeplanerne på skolegrunden.

Nikolaj Bøgh, konservativ kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg, er som udgangspunkt positiv over for ideen om, at man bygger på skolens grund. Men det skal være med respekt for omgivelserne, mener han.

»Jeg synes, det er en spændende tanke at få åbnet området og passagen ved Den Franske Skole. Få det gjort til en del af bymiljøet ved Værnedamsvej. Måske med nogle boliger og nogle mindre butikker,« siger Nikolaj Bøgh til TV 2 Lorry.

Prins Henriks Skole og investorerne i kulissen vil bygge nyt, relativt tæt og højt på den grund, hvor der i dag er en skole.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden