0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Reiulf Ramstad Architects
Visualisering: Reiulf Ramstad Architects
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kontorer skal være støjmur for boliger: Køge Kommune sætter stort erhvervsområde til salg

Køge Kommune sætter nu erhvervsgrunde til salg i området ved Køge Nord Station. I første etape etableres 50.000 kvadratmeter kontorlokaler.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Køge Kommune igangsætter nu etableringen af et nyt erhvervscenter ved den nye Køge Nord Station, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Erhvervsbyggeriet designes, så det fungerer som støjværn for det bagvedliggende, kommende boligområde med 800-1.100 boliger. Decibel-grænseværdierne for erhverv er lempeligere end for boliger.

Højden på bygningerne forventes at variere mellem 20-24 meter, svarende til 5-6 etager, med mulighed for variation op til 8 etager.

Der stilles skærpede krav til forsinkelse af overfladevand, eksempelvis med grønne tage eller opsamling til toiletskyl. Køber er forpligtet til at indtænke begrønning af friareal og regnvandshåndtering på en måde, så det spiller sammen med et grønt strøg.

I første omgang sættes grunde til salg med en samlet byggeret på op til 52.000 kvadratmeter. De udstykkes som byggefelter, hvor der kan bygges mellem 10.000 og 20.000 kvadratmeter per felt. Planen er, at det nye byggeri særligt skal rumme kontorer og hoteller.

Kommunen fremhæver, at placeringen ved Køge Nord Station giver nem adgang til god infrastruktur, med 20 minutter til København, togforbindelser til resten af landet, tæt på Københavns Lufthavn og det europæiske motorvejsnet.

»Byggeriet skal være pænt at se på, når man suser forbi på motorvejen, og rart at opholde sig i og ved. Derfor indtænker vi muligheden for en række bæredygtige løsninger, ligesom vi stiller krav om en række kriterier til bæredygtighed,« siger Marie Stærke (S), borgmester i Køge Kommune, i pressemeddelelsen.

Køge Nord Station forventes at åbne medio 2019, og Køge Kommune etablerer i den forbindelse et Parker- og Rejs-anlæg med gratis parkeringspladser til i alt 650 biler.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden