0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kystdirektoratet
Foto: Kystdirektoratet
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kystdirektoratet udpeger flere oversvømmelsestruede byer

Esbjerg, Vordingborg, Kolding, Nyborg, København og det sydlige Lolland er i højere risiko for oversvømmelse, konkluderer ny rapport.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Kystdirektoratet har tilføjet flere byer til listen over områder i risiko for oversvømmelse fra hav eller vandløb.

Det skriver Ingeniøren på baggrund af en ny rapport fra Kystdirektoratet.

Esbjerg, Vordingborg, Kolding og Nyborg er føjet listen over områder, der er særligt udsatte for ekstreme oversvømmelser, mens de eksisterende risikoområder Køge Bugt og Nakskov er udvidet til også at dække henholdsvis København og det meste af det sydlige Lolland.

Kriterierne for udpegningen er udvidet. Før blev området med minimum 500 husstande og en akkumuleret ejendomsværdi på 2 milliarder kroner udpeget. Nu tager Kystdirektoratet også højde for »menneskers sundhed, miljø, kulturarv og økonomisk aktivitet« i tråd med EU's oversvømmelsesdirektiv.

Beslutningskompetencen vedrørende kystsikring overgik 1. september fra at være delt mellem Kystdirektoratet og kommunerne til, at det nu kun er kommunerne, der har ansvaret. Kystdirektoratet kan dog stadig inddrages i vejledning omkring kystsikring.

Den nye vurdering er den første siden 2011. Rapporten er i høring til 22. oktober, hvorefter den endelige udpegning fastlægges i slutningen af året. Herefter skal de udpegede kommuner udarbejde en risikostyringsplan for forebyggelse mod oversvømmelser.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.