Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningMursten fra bygninger, som nu er jævnet med jorden på grunden, der engang husede Carlsbergs bryggeri i København, genbruges i et nyt byggeri i Ørestad Syd.
Byggeriet Ressourcerækkerne har rejsegilde onsdag denne uge, skriver parterne bag i en pressemeddelelse.
Ressourcerækkerne består af 29 rækkehuse og 63 lejligheder, som opføres af upcyclede byggematerialer. Bygherrer er ejendomsinvestoren NREP og entreprenør- og udviklervirksomheden Arkitektgruppen.
Arkitektfirmaet bag er Lendager Group, der er delvist ejet af NREP. Virksomheden har specialiseret sig i upcyclet byggeri samt genbrugte og upcyclede materialer. MOE er rådgivende ingeniører.
Murstenene er blandt andet taget fra Carlsberg.
Ved genbrug af teglsten fra byggerier, der er bygget siden 1960'erne, kan det være vanskeligt at adskille mursten og den hårde mørtel, uden at stenene går i stykker. Lendager Group har derfor skåret hele stykker af teglene ud - både fra de gamle carlsbergbryggerier, men også fra andre nedrevne bygninger i provinsen.
I Ressourcerækkerne er disse firkantede sektioner anvendt til at skabe et 'patchwork' - frem for at forsøge at skjule, at der er tale om forskellige byggeriers gamle mursten.
Dertil har Lendager Group brugt 300 tons træ fra metrobyggeret, der ellers ifølge arkitektfirmaet ville være brændt, til facader, terrasser og gulve i Ressourcerækkerne.
Affaldstræet er blevet forædlet ved hjælp af den japanske Yakisugi-teknik, hvor træets overflade er brændt for at fjerne sukkerstofferne, lukke træets porer og undgå forrådnelse og svampesporer.
Murstenene er skåret ud i sektioner.
»Den naturlige imprægneringsmetode betyder, at overfladen får en hel unik æstetik, da intet bræt brænder ens, samtidig holdes kemiske produkter ude af byggeriet,« fremhæver virksomheden.
På taget er der 52 drivhuse lavet af upcyclet glas. Planterne i drivhusene vandes med indsamlet regnvand. Vandet, som opsamles fra tagets solpaneler, bruges desuden til toiletskyl. Strømmen fra solcellerne bruges til bygningens drift.
De nye boliger forventes indflytningsklar til sommer.
Her ses en visualisering, hvor arkitekter og bygherre fremstiller, hvordan de ønsker, at byggeriet skal se ud, når det står færdigt.
Skriv kommentar