Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
SLA
Foto: SLA
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klimasikret og renoveret havn i Lemvig er klar

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Arbejdet med at sikre Lemvig mod oversvømmelser, gøre havnen tilgængelig for borgere og virksomheder og forbinde havnen med byens centrum er nu færdigt.

Fornyelsesprojektet har taget et år i et samarbejde mellem Lemvig Kommune og Realdania og er udført af et team af virksomhederne Ivan Jacobsen, SLA og Orbicon.

Det skriver Realdania i en pressemeddelelse.

I forbindelse med fornyelsen af Østhavnen har man etableret en ny, lang promenade langs hele Østhavnen helt ude ved vandkanten. Her er blandt andet en beddingstrappe, der fører ned til havnebassinet med plateauer og ramper til leg, ophold og aktiviteter og en vidensscene til foredrag og koncerter. Langs med muren er der indrettet siddenicher med plinte og inskriptioner om historiske højvandsmålinger gennem tiden.

Lemvig har i århundreder haft problemer med oversvømmelser. Det centrale ved Projekt Østhavn er derfor forlængelsen af den klimamur, Le Mur, der sikrer Lemvig mod oversvømmelser ved ekstremt højvande, og som har gjort Lemvig landskendt inden for kystsikringstiltag.

Muren er suppleret med yderligere 280 meter og er nu over en halv kilometer lang.

Havnens udvikling blev lagt fast med havneplanen fra 2010. Projekt Østhavn har et samlet budget på 22 millioner kroner, hvoraf Realdania bidrager med 10 millioner kroner.

»Havvandstigninger og stormflod er en fælles udfordring for mange byer. Projektet i Lemvig er et godt eksempel på, hvordan man kan håndtere oversvømmelser fra havet. Og sådan, at man både sikrer og udvikler byerne og for eksempel byrummene – til glæde for både borgere og besøgende,« siger programchef i Realdania, Astrid Bruus Thomsen, i pressemeddelelsen.

Østhavnen indvies fredag 5. oktober.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden