0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Vandkunsten
Visualisering: Vandkunsten

Bygningen står endnu ikke færdig. Denne visualisering er arkitektens fremstilling af, hvordan huset skal se ud.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Inspireret af tyske 'baugruppen': Familier i byggeforening vil opføre etageejendom i træ i Køge

Foreningen Fællesbyg Køge Kyst har allerede samlet 30 husstande til et byggeri på 24 meter med bærende konstruktion i træ. Nu søges 12 familier ekstra.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I Køge har 30 husstande i forening indgået købsaftale om en byggegrund midt i det nye byudviklingsområde Søndre Havn.

Her vil de bygge det, de angiver til at være Danmarks hidtil højeste træhus - med fællesfaciliteter i højsædet og ejerlejligheder til alle familietyper.

Christian Hansen, formand for foreningen Fællesbyg Køge Kyst, udtaler, at der er »gode muligheder for fællesskab og mere indflydelse på boligen - og hvor man får mere for sine penge, fordi der ikke er en projektudvikler, der skal tjene penge på projektet«.

Foreningen Fællesbyg Køge Kyst søger nu beboere til de sidste 12 boliger, skriver foreningen i en pressemeddelelse. Boligerne er på 102 til 142 kvadratmeter. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris er på godt 30.000 kroner inklusive egen parkeringsplads i kælder. Det er - ifølge foreningen - 15 procent billigere end andet nybyggeri i Køge.

Inspirationen til byggefællesskabet kommer især fra Tyskland, hvor baugruppen-konceptet tillader beboerne at sætte et større præg på byggeriet, samtidigt med at de - ifølge foreningen - styrker den sociale bæredygtighed i de nye bydele.

Målet er, at alle boligerne bliver attraktive - eksempelvis får stuelejlighederne mere loftshøjde for at sikre lysindfald.

Hver beboer får arkitekthjælp

Beboerne har selv været med til at beslutte, hvordan bygningen skal se ud.

Ifølge foreningen medfører konstruktionen med søjler og bjælker i træ, at huset er så fleksibelt, at det langt hen i processen er muligt at ændre på den enkelte lejligheds værelsesstruktur. Med i købet får beboerne en times arkitektbistand til indretning af deres egen bolig.

Arkitekt Jan Albrechtsen fra Tegnestuen Vandkunsten siger, at trækonstruktionen har flere fordele, eksempelvis for klimaet samt indeklimaet med åndbare materialer.

»Det er stadig lidt uvant med så store bygninger opført i træ, men huset skal opføres med en teknik, der er velkendt, særligt i vores nabolande,« udtaler Jan Albrechtsen i pressemeddelelsen.

Kun trappetårnene i huset skal opføres i beton, mens etagedækkene opføres med en kombination af træ og beton. Derudover er det planen, at hele huset skal opføres i træ. Fællesbyg Køge Kyst forventer, at byggeriet af det nye hus går i gang i foråret 2019, og at beboerne flytter ind i slutningen af 2020.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden