0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frugtbar jord fra Farum skaber områdefornyelse i Københavns Sydhavn

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Den opgravede frugtbare jord fra et naturgenopretningsprojekt i Farum i Furesø Kommune bliver tirsdag flyttet til Københavns Sydhavn som led i en kombineret skybrudsindsats og områdefornyelse.

Det skriver HedeDanmark i en pressemeddelelse.

Opgravningen i Farum sker for at lave et vandhul, som skal være med til at styrke levevilkårene for områdets beskyttede dyrearter.

»Vi graver det øverste lag med en stor andel af græs og urter af for at etablere et lavvandet vandhul. Men jeg syntes, at det var synd at deponere den værdifulde jord, som har masser af potentiale for både dyr og planter,« siger projektleder i HedeDanmark, Jesper Sverdrup Kirkegaard, i pressemeddelelsen.

Etableringen af vandhullet er en del af et større projekt, som skal forbedre en række naturtyper i Danmark.

Jorden fra opgravningen skulle egentlig bare være blevet kørt på deponi, men Jesper Sverdrup Kirkegaard kom i kontakt med landskabsarkitekt Jacob Kamp fra virksomheden 1:1 landskab, der efterlyste ren jord med en høj grad af biodiversitet til et grønt byrumsprojekt. Det var præcis den type jord, som HedeDanmark netop havde gravet op i Furesø.

Derfor bliver naturjorden kørt til Sydhavnen tirsdag formiddag, hvor Københavns Kommune i samarbejde med landskabsarkitekterne i 1:1 landskab er i gang med et byrumsprojekt, som både vil sikre kvarteret mod oversvømmelser i forbindelse med skybrud og blive en grøn oase for områdets beboere.

Projektet her består af otte regnvandsbassiner, der tilsammen kan indeholde 1.500 kubikmeter vand. Når bassinerne ikke er fyldt med vand, fungerer de som byhaver med hver sit tema.

Naturgenopretningsprojektet i Egedal og Furesø Kommune løber over fem år, mens skybrudssikringen og Områdefornyelse Sydhavnen forventes færdigt i 2020.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden