Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Dansk Byggeri
Foto: Dansk Byggeri
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Byggeri om regeringens klimaudspil: Bygninger »glimrer« ved deres fravær

Hvordan et lavere energiforbrug i bygninger kan bidrage til at reducere udledningen af drivhusgasser, fylder alt for lidt i dagens klimaudspil fra regeringen, mener Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bygninger fylder for lidt i regeringens klima- og luftudspil, mener Dansk Byggeri.

Arbejdsgiverorganisationen havde gerne set et større fokus på, hvordan et lavere energiforbrug i bygninger kan bidrage til at reducere udledningen af drivhusgasser.

Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse i forbindelse med, at regeringen tirsdag fremlagde sit klima- og luftudspil:

»Stort set alle initiativerne i regeringens klimaudspil er rettet mod transportsektoren og landbruget. Det er meget vigtige områder, som også står for en stor del af udledningen af drivhusgasser. Men bygningerne glimrer desværre ved at være stort set fraværende i udspillet, og det er både ærgerligt og uhensigtsmæssigt,« udtaler Dansk Byggeris direktør, Michael H. Nielsen, i meddelelsen.

Ifølge direktøren viser en rapport en rapport fra Klimarådet, at energirenoveringer af bygninger er en af de billigste måder for samfundet at reducere CO2-udledningen på.

»Det er dyrt at bringe drivhusgasserne i transportsektoren og landbruget ned. Og i forhold til bygninger har vi rigtig mange løsninger til, hvordan man kan reducere forbruget af energi og dermed udledningen af drivhusgasser. Vel at mærke løsninger, der kan gennemføres uden de store omkostninger. Derfor håber vi, at forhandlingerne i Folketinget vil føre til flere tiltag, der kan bringe energiforbruget i vores bygninger ned,« siger Michael H. Nielsen.

Også utilfreds med energiaftale

Også før sommerferien, først da regeringen i april fremlagde sit energiudspil, og siden da Folketinget i juni vedtog en bred energiaftale, var Dansk Byggeri utilfreds. Her pegede organisationen på, at balancen mellem investeringer i vedvarende energi og energibesparelser var skæv, idet indsatsen for energibesparelser i bygninger blev mere end halveret.

Dansk Byggeri ser dog et positivt element i klimaudspillet, nemlig at regeringen lægger op til at udrulle klimavenlig asfalt fra 2020 på statens vejstrækninger, når de alligevel skal have ny belægning. Det vil blive gennemført, hvis et pilotprojekt bekræfter effekterne.

Danmark er blevet pålagt af EU at reducere udledningen af drivhusgasser med 39 procent i 2030 i forhold til niveauet i 2005 inden for den ikke-kvoteomfattede sektor, og det er denne opgave, dagens klimaudspil skal søge at løse.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden