Arkitekt bag vision fra 1986:
Lynetteholmen lukker for Københavns nærhed til havet
Lynetteholmen vil lægge sig som en prop mellem havnen og havet, mener arkitekt Jens Thomas Arnfred, forhenværende partner og medstifter af Vandkunsten, der havde en vision om boligøer længere ude i Øresund. »Dengang var utopien, det at tillade sig at drømme, legalt på en anden måde end i dag,« siger han.
Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
I 1986 udskrev Københavns Havn en idékonkurrence om Byen og Havnen. Vandkunsten tegnede sammen med andre tegnestuer et forslag, der blandt andet skitserede opfyld til boligøer i Øresund.
Ældste
Nyeste
Mest anbefalede
Skriv kommentar
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Et CO2-loft indført i 2023 og et krav om LCA-analyser i alt nybyggeri er blandt tiltagene i en ny politisk aftale om bæredygtigt byggeri, der vækker glæde og begejstring i byggebranchen. Der er dog brug for penge, vilje og på sigt højere ambitioner, mener FRI, Arkitektforeningen og Bygherreforeningen.
I årevis har stifteren af Lendager Group, Anders Lendager, fokuseret på byggeriernes bæredygtighed, når han har fortalt om tegnestuens resultater. Men bæredygtighed skal ikke blot være et feelgood-mærke, man sætter på en bygning. Barren skal hæves for hele branchen, for ellers risikerer vi at skade dagsordenen. Derfor sætter han nu en genbrugs- og affaldsæstetik i højsædet.
Selv hvis alle byggede efter den frivillige bæredygtighedsklasse, ville vi stadig ikke være tilnærmelsesvist i mål med at løse klimaudfordringen, skriver Søren Nielsen, partner i Vandkunsten, efter Middelfart Kommune har luftet ønske om at erstatte DGNB med den frivillige bæredygtighedsklasse.
Skriv kommentar