0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

10 kommuner sender kapacitetsplan i høring: Stort å-system i hovedstaden udvides, fritlægges og slynges

Harrestrup Å-systemet skal udvides, så det kan opsamle større mængder regnvand. Dertil skal nye parker og naturarealer give hovedstadens indbyggere rekreative arealer.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Harrestrup Å står over for en stor udvidelse og naturgenopretning for 1,1 milliarder kroner. Det betyder, at nye naturarealer og parker er på vej til hovedstadens indbyggere.

Det skriver TV 2 Lorry.

Næste skridt i det store projekt, der har været undervejs flere år, er, at en fælles kapacitetsplan kommer i høring fra 30. november til 24. januar.

Åen starter i Harrestrup Mose i Ballerup og løber øst mod Islev, mod syd til Damhussøen og derefter ned til udløbet ved Kalveboderne i Københavns Kommune.

Planen rummer blandt andet fritlægning, udvidelse og slyngning af åen. De i alt 30 kilometer åløb skal fremover derved både få en funktion som klimasikring - ved aflejring af vand - og rekreativt areal med nye parker og naturområder.

Der eksisterer allerede parker langs dele af søen, men med det store projekt skal åen blandt andet have øget kvaliteterne fremfor blot at være en vandrende med betonkanter.

Ifølge Magasinet KBH har det været et problem, at kommunerne lukker spildevand direkte ud i åen ved overløb ved store regnskyld ved at være minimeret. Det er blandt andet colibakterier fra åen, der har udskudt strandprojektet i Valbyparken.

Afstrømningsoplandet er cirka 80 kvadratkilometer.

Schønherr har tidligere givet et bud på, hvordan Damhusengen i Vanløse i Københavns Kommune kan fået en helt anden karakter.

Sådan ser Damhusengen ud i dag

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Sådan ser Schønherrs plan ud

Planen er lavet i samarbejde med Rambøll som ingeniør. Bygherren er Københavns Kommune. Der er i visualiseringen også fodboldbaner på arealet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden