Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt
Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Lekfeldt
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Minister: Hvis hermetisk lukkede boliger breder sig, kan vi ændre loven

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke planen, at hermetisk lukkede boliger skal brede sig i landet som følge af den nye planlov. Og hvis det sker, kan lovgivningen ændres.

Sådan lyder svaret fra erhvervsminister Rasmus Jarlov (K), efter at byplanlægger Jun Philip Kamata har rejst kritik af, at de lukkede boliger kan skabe dårlig byudvikling.

Det har ikke været muligt for Politiken Byrum at få et interview, men ministeriets presseafdeling har tilsendt en skriftlig kommentar.

»Jeg forstår godt bekymringerne, men jeg forudser ikke, at der vil blive bygget ret mange boliger af denne type. Det er primært Aarhus Kommune, som er interesseret i at bygge på denne måde. Det vil være en lokal beslutning, om der skal være denne type boliger, og jeg tror ikke, kommunerne vil stå i kø for at udnytte muligheden. Men hvis de gør, vil det jo være, fordi de vurderer, at der kan laves attraktive boliger til gavn for deres borgere,« svarer Rasmus Jarlov i et skriftligt svar.

»Hvis der fuldstændig imod vores forventning kommer rigtig mange boliger af denne type, kan vi justere lovgivningen. Men det forventer vi bestemt ikke,« svarer han videre.

Den nye planlov har ved førstebehandlingen i Folketinget fået opbakning fra et flertal i Folketinget.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Forsiden