Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Bestseller
Visualisering: Bestseller

Visualiseringen viser, hvordan Bestseller-højhuset på 320 meter kan komme til at rage op i horisonten set fra Herning Kommune.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Naboen Herning accepterer Bestseller-højhus trods indhug i uforstyrrede landskaber

Herning Kommune nedlægger ikke veto mod nabokommunen Ikast-Brandes højhus trods forvaltningens advarsel. Politikerne påpeger dog, at en lavere løsning kan undgå indvirkning på Hernings uforstyrrede landskaber.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Herning Kommune vil ikke nedlægge veto mod nabokommunen Ikast-Brandes planer om at lade tøjkoncernen Bestseller opføre tre højhuse - det højeste på 320 meter.

Det besluttede Herning Kommunes Byplanudvalg mandag 22. oktober, fremgår det af referatet fra mødet.

Beslutningen sker på trods af, at forvaltningen i sin vurdering skriver, at realiseringen af Bestseller Village, som bebyggelsen hedder, kan gå ud over Hernings »uforstyrrede landskab«, der netop er udpeget for at friholde det fra anlæg, støj og lys.

»Realiseringen af Bestseller Village kan betyde, at Herning Kommuneplan skal revideres med den konsekvens, at det større uforstyrrede landskab skal reduceres,« skriver forvaltningen i sin indstilling.

»Landskabet er udpeget ud fra dets rekreative betydning, da der kun er få af denne type områder i Danmark,« bemærker forvaltningen ydermere.

Påpeger lavere alternativ

Forvaltningen har derfor bedt Byplanudvalget tage stilling til, om der skal gøres indsigelse mod Ikast-Brandes planer.

Det afviser politikerne i udvalget.

»Der sendes et brev til Ikast-Brande Kommune, hvor der ikke nedlægges veto,« fremgår det om beslutningen i referatet.

Byplanudvalget påpeger dog i forlængelse heraf, at et større antal lavere bygninger kan opnå de samme antal kvadratmeter som den nuværende plan for Bestseller Village.

»De flere, men lavere, bygninger vil ikke have afgørende indvirkning på de større uforstyrrede landskaber,« skriver udvalget.

Kun Enhedslistens medlem af Byplanudvalget, Jørn Vedel Eriksen, tilslutter sig ikke beslutningen, da han mener, at der bør nedlægges veto mod byggeriet i henhold til planlovens paragraf 29b af hensyn til Hernings uforstyrrede landskaber.

I Brande, som skal huse Bestseller Village, er der også primært god stemning. På et borgermøde i byen onsdag aften havde regionalstationen TV MidtVest svært ved at finde en eneste borger imod projektet, skriver mediet.

Butikslukninger i Herning.

Bestseller Village, der skal indeholde flere butikker, vil ifølge en analyse udarbejdet af analysevirksomheden ICP desuden betyde lavere omsætning for detailhandelen i nabokommunen Herning på 145 millioner kroner, hvilket svarer til 6 procent af den samlede omsætning.

Det kan betyde fire butikslukninger i kommunen, konkluderer analysen.

Heller ikke det får Herning Kommune til at komme med indsigelser mod Bestseller-højhusene.

»Udvalget har ingen bemærkninger til udvidelse af detailhandelsarealet,« skriver Byplanudvalget.

Bestseller Village er i høring frem til 14. november 2018.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Forsiden