Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Privat
Foto: Privat
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Borgergruppe i Charlottenlund har overrakt protestunderskrifter til borgmester

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Mandag aften lykkedes det den borgergruppe, der protesterer mod et byggeri ved Forstbotanisk Have i Charlottenlund, at overrække de 16.215 underskifter, de har indsamlet imod byggeplanerne, til borgmester Hans Toft (K). Det skete ved et kommunalbestyrelsesmøde i Gentofte Kommune.

Lea Gram Jacobi, talsperson for borgergruppen, afleverede kassen med underskrifterne på mødet, og hun er glad for, at borgmesteren tog imod kassen.

»For det havde vi faktisk ikke regnet med,« siger Lea Gram Jacobi.

»Når det er sagt, virkede det overhovedet ikke som om, de mange tusinde underskrifter og de mange ekspertudtalelser gjorde indtryk på borgmesteren - eller at de vil få ham til at ændre holdning på nogen som helst måde. Og det er skræmmende. Det vidner virkelig om de manglende demokratiske processer i vores såkaldte lokale demokrati,« siger Lea Gram Jacobi.

Borgergruppen har gennem længere tid samlet underskrifter ind i Charlottenlund-området i protest mod et boligbyggeri, der efter forsteksperters vurdering vil skade vegetation og dyreliv i den nærliggende forstbotaniske have. I dag bliver grunden brugt til loppemarked om sommeren og juletræssalg om vinteren.

Når Lea Gram Jacobi ikke fik indtryk af, at underskrifterne gjorde indtryk, skyldtes det dels, at kassen umiddelbart efter modtagelsen blev sat ned på gulvet bag politikerne, at borgmesteren fastholdt sine synspunkter og ikke tog initiativ til en dialog:

»Han kunne i det mindste have foreslået et møde med os, da han ved, at vi gentagne gange har forsøgt at få et møde med ham,« siger hun.

Borgmester Hans Toft siger i en mail til Politiken Byrum:

»De mange underskrifter er utvivlsomt samlet ind blandt de tusindvis af besøgende på de ugentlige loppemarkeder. Det er en god aktivitet, og vi er i dialog med arrangøren af loppemarkederne og har meddelt dem, at vi har alternative muligheder af samme størrelse areal i kommunen. Vi – 18 ud af 19 kommunalbestyrelsesmedlemmer – fastholder, at vi ønsker boliger til de 1.600 unge, som står på venteliste til en ungdomsbolig, samt til vore borgere med et boligsocialt behov, for eksempel skilsmisseforældre med små børn. Vi prioriterer boliger fremfor loppemarked.«

Om det omdiskuterede areal siger Hans Toft:

»Det er en grusmark, uden andet islæt af 'grønt område' end spagfærdigt ukrudt, som titter op gennem gruset og forfaldent asfalt – som nabo til Forstbotanisk have, men bestemt uden på nogen måde at være en del af denne.«

Høringsfasen om arealet går i gang i november og borgergruppen meddeler, at de kæmper videre.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Forsiden