0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Bilag udarbejdet af Silkeborg Kommune.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Silkeborg får ny bydel

Bydelen Eriksborg kommer til at ligge mellem Gødvad og Gravballe nordøst for Silkeborg.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Byrådet i Silkeborg Kommune har netop vedtaget at bygge en helt ny bydel med plads til 7.000 indbyggere.

Det skriver TV 2 Østjylland.

»Væksten i Silkeborg er ganske massiv lige i øjeblikket. Vi oplever rigtig stor interesse for at udvikle vores kommune og by,« siger borgmester i Silkeborg Kommune, Steen Vindum (V), til TV 2 Østjylland.

Den nye bydel skal hedde Eriksborg og kommer til at ligge midt imellem Gødvad og Gravballe nordøst for Silkeborg.

Planen for det nye område strækker sig ifølge TV 2 Østjylland helt frem til 2040, og den nye bydel kommer derfor til at tage form over de næste mange år. Det er dog allerede blevet besluttet, at bydelen både skal have sin egen skole, daginstitution og supermarkeder.

Den nye udviklingsplan kommer til at foregå over fire etaper. Første etape er omkring Gødvad, mens næste etape bliver lidt længere nordpå mod Grauballe.

Det fremgår af udviklingsplanen for Eriksborg, som kan læses i bilaget til byrådets møde 29. oktober, at der er fire etaper for udviklingen.

Kommunen planlægger områder med skovrejsning og bymæssig natur, ligesom de nye boligarealer skal indpasses i de eksisterende landskabstræk.

Der tilføjes nye tværgående rekreative forbindelser og landskabelige sammenhænge.

Blandt andet arbejder kommunen med en målsætning om, at der højst må være 500 meter fra den enkelte bolig til et sammenhængende naturforløb.

Den bynære skov ved Grauballe vil også tilføre Nordbyen et større skov- og naturområde.

Næste skridt er at få gennemført den nødvendige kommuneplanlægning i form af kommuneplantillæg og kommuneplanrevision for etape 1. Det første kommuneplantillæg er allerede igangsat af Silkeborg Kommunes Plan- og Vejudvalget og kommer til videre politisk behandling og i offentlig høring i løbet af efteråret 2018.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden