0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Bruunshåb Borgerforening
Foto: Bruunshåb Borgerforening

Kollergangen skal renoveres, før den opsættes.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hyldest til gammel papfabrik: Borgerforening vil opsætte kollergang i rundkørsel

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Bruunshåb, en lille satellitby til Viborg, er på vej til at få en ny udsmykning af en rundkørsel.

Teknisk Udvalg i Viborg Kommune har netop givet en borgerforening tilladelse til opsætning af en kollergang, fremgår det af et udvalgsreferat fra mødet 31. oktober.

En kollergang er en maskine, der består af en gryde, hvor der kører store granitsten rundt i. Brugt pap og papir placeres i gryden, og der tilsættes vand og eventuelt lim samt farve. Stenene kører rundt og kværner pap og papir, så fibrene bevares og kan forarbejdes i den videre proces.

Bag ansøgningen står Bruunshåb Borgerforening i samarbejde med Bruunshåb Gl. Papfabrik, et museum med tilhørende produktion.

I denne rundkørsel ønsker Bruunshåb Borgerforening at opsætte kollergangen.

Udsmykningen skal markere den lange industrihistorie, der har bundet Asmild Kloster, Sønder Mølle, Bruuns Klædefabrik og papfabrikken sammen.

Kollergangen tænkes placeret midt i rundkørslen på en støbt sokkel. Kollergangen oplyses af spotlys i den mørke tid af døgnet.

Bruunshåb Borgerforening havde anmodet om økonomisk bidrag til anlægsarbejdet, men Teknisk Udvalg vedtog, at borgerforeningen selv skal afholde de anslået 25.000 kroner, et fundament koster.

Det er efter samme princip, som udvalget sidste år gav landsbyen Tapdrup lov til at opsætte en kunstskulptur i en rundkørsel.

Tapdrup Borgerforening fik sidste år godkendt at opsætte den tre meter høje skulptur med arbejdstitlen »Marianne Nerthus« inspireret af en handicappet kvinde Marianne, som levede i Tapdrup i forrige århundrede og som blev en »åndelig kraftkilde« for området. Skulpturen skal udføres af kunstneren Poul E. Pedersen. Skulpturen kan dog også opfattes en Nerthus, det vil sige en altfavnende moder jord-skikkelse.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.