Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegnestuen Mejeriet
Foto: Tegnestuen Mejeriet
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Inspireret af Sluseholmen i København: Lokale investorer vil opføre stor kanalby i Kolding

Lokale erhvervsfolk ønsker at udvikle en ny bydel kaldet Havnebyen i inderhavnen i Kolding.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

De næste år skal holme med i alt 800-900 boliger skyde op i Koldings inderhavn, hvis det står til en gruppe lokale erhvervsfolk.

Det skriver JydskeVestkysten.

Projektet, som direktør Carsten Stender, Stender Projektudvikling Aps, har præsenteret, vil medføre, at erhvervshavnens aktiviteter samles i den ydre havn, ud mod fjorden.

Ifølge JydskeVestkysten er Havnebyen, som er arbejdstitlen på projektet, inspireret af Sluseholmen i Københavns sydhavn og andre lignende boligerområder i eksempelvis Vejle, Fredericia, Horsens, Aarhus og Middelfart.

»Her er det lykkedes at skabe nogle fantastisk attraktive boligområder. Vi siger: Nu er det på tide, at vi får inddraget den inderste del af havnen i byen, og for Kolding er det helt unikt, at vi har en havn, der går helt ind i byen,« siger Carsten Stender til JydskeVestkysten.

Ligesom Sluseholmen vil Havnebyen få kanaler, så boligerne placeres på små holme.

Erhvervsfolkene præsenterer deres projekt nu, fordi Kolding Erhvervshavn er færdig med en masterplan for, hvordan bestyrelsen ønsker, at havnen udvikler sig. Det er planen, at lokalpolitikerne nu skal diskutere masterplanen frem til vedtagelse i marts.

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Havneområdet, som det ser ud i dag, set fra syd. Der vil blive gravet kanaler ud til holme, så beboere kan have joller og kajakker liggende ved boligen.

Af de 600.000 kvadratmeter havn vil 155.000 kvadratmeter blive omdannet til boliger. Der vil dermed fortsat være cirka 450.000 kvadratmeter til erhvervsaktiviteter.

Med i projektforslaget er en trafikomlægning, så de nye boliger undgår den tunge erhvervstrafik.

I forvejen er der planer om boligbyggeri på sydsiden af havneindløbet. I forbindelse med flytningen af en lystbådehavn, skal Marina City med boliger udvikles. Schønherr vandt dette forår konkurrencen om at tegne bydelen, og efter planen skal de første boliger stå klar i 2021.

Borgmester Jørn Pedersen (V) udtaler til JydskeVestkysten, at det står klart, at inderhavnen skal byudvikles, og at der nu venter en stor og grundig debat.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden