Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Efter kritik: Aarhus Kommune ændrer vejnavne i nyt kvarter

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godsbanekvarteret i Aarhus får ændret vejnavnene.

Det skriver Jyllands-Posten.

For to måneder siden meldte Aarhus Kommune, at de 13 veje skulle have navn efter kendte kunstnere såsom Tommy Seebach, John Mogensen og Dirch Passer.

Blandt andet Socialdemokratiet har kritiseret, at der med fem kvindelige navne på de 13 veje var en overvægt af mænd.

Et andet kritikpunkt, som teknik- og miljø-rådmand Bünyamin Simsek (V) giver kritikerne medhold i, er, at der mangler lokale kulturpersonligheder blandt navnene.

»Der er rejst utilfredshed af, at der ikke var balance i de valgte navne. Nu ændrer vi fordelingen, så der bliver 50/50 i forhold til mandlige og kvindelige gadenavne i området. Samtidig har vi været i dialog med Kunstrådet, så der bliver flere lokale kvindelige kunstnernavne blandt gadenavnene,« udtaler Bünyamin Simsek (V) til Jyllands-Posten.

Også kritik i København

Socialdemokratiets gruppeformand i byrådet, Camilla Fabricius, bakker op om den forestående navneændring.

»Vejnavngivningen i Aarhus Kommune skal også have et historisk perspektiv, så man kan forstå sig selv ind i en historisk kontekst, når man går i byens gader,« siger Camilla Fabricius.

Vejnavne vækker også i andre egne af landet følelser.

For to år siden vakte det lokalt postyr, at byudviklingsområdet Grønttorvet i Valby i København skulle have navne efter æblesorter, eksempelvis Paradisæblevej, hvorved en hovedvej mistede sit navn, Grønttorvet.

»Det er et historisk område for Valby, og nu kommer det til at lyde som om man skal bo op og ned af Anders And«, erklærede Michael Fjeldsøe, formand for Valby Lokaludvalg, dengang i en pressemeddelelse ifølge Politiken.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Forsiden