0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Erik Nord Arkitekter for Constructa
Visualisering: Erik Nord Arkitekter for Constructa

Denne visualisering skal forestille et luftfoto fra nord. Vinklen viser ”Fæstningen” forrest som en barriere mod Gl. Aarhusvej og Egebjergvej. Herefter ses ”Herregårdsstrukturen” tydeligt. Bagerst, puttet ind i landskabet, ses de forskellige ”Landsbyer”.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kun én byder på arkitektkonkurrence: Forhandlinger i gang om første etape i Horsens' store Nørrestrand-projekt

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Horsens Kommunes store byudviklingsprojekt Nørrestrand er på vej til at tage hul på første etape.

Netop i disse uger er Birch Ejendomme i gang med forhandlinger med Horsens Kommune om udviklingen af første del på cirka 700 boliger, svarende til cirka en fjerdedel af det samlede projekt. Helhedsplanen for Nørrestand har en målsætning om cirka 9.000 indbyggere i den færdigudbyggede bydel i 2040.

Arcvision
Visualisering: Arcvision

Dette kort over hele Nørrestrand er fra helhedsplanen. Det aktuelle projekt omhandler kun første etape, længst mod vest. De nedre områder, ned mod søen, er naturfredede og kan således ikke bebygges.

Arkitekt- og ingeniørvirkomheden Constructa, der har tegnet det projektet, skriver på sin hjemmeside, at de har vundet arkitektkonkurrencen, som fandt sted i september.

Over for Politiken Byrum understreger Jesper Gemmer, by- og havneudviklingschef for Horsens Kommune dog, at processen endnu er uafsluttet. Derfor har kommunen heller ikke offentliggjort, at konkurrencen er afsluttet.

Kommunen fik kun et forslag at vælge mellem i arkitektkonkurrencen: Birch Ejendomme og Constructa. Kommunen valgte dog at gå i forhandling med Birch Ejendomme.

Constructa
Visualisering: Constructa

Sådan skal bygningerne kaldet fæstningen se ud ifølge visualiseringen.

»Der forhandles primært om at få pris og proces på plads,« siger Jesper Gemmer.

Selve projektet, som Constructa har tegnet, kalder han »fornuftigt«.

Projektchef Brian Jakobsen, Constructa, forklarer, at tegnestuens arkitekter fik inspiration i det danske landskab, som det var opbygget i »de gode gamle dage«.

»En fæstning, det mere bombastiske, ville du lægge på toppen af bakken, så længere nede kommer herregårdene og så nede i bunden har du landsbyen. Så har vi lagt husene i klynger, så det ligner det gamle landbrugsfællesskab, man havde i fortiden. Mellem klyngerne har man trukket alt det grønne op og fået lavet en kæmpestor grøn kile, så det grønne grænser op til alle boligerne, indtil man kommer op til Fæstningen, hvor man har det mere urbane præg,« siger Brian Jakobsen.

Constructa
Visualisering: Constructa

Sådan skal bygningerne kaldet herregårdene se ud ifølge visualiseringen.

Etagebyggeriet er placeret længst væk fra midtbyen. Det skyldes de typologiske træk i landskabet, lyder forklaringen fra både Constructa og kommunen.

»Det er jo fordi, at vi vil gerne så tæt på naturen som muligt. Når du bygger i højden bliver det mere et urbant look. Det vil vi helst ikke have så tæt på søen neden for bakken,« forklarer Brian Jakobsen.

Jesper Gemmer forklarer, at også Horsens Kommune er med på dén løsning, fordi det sikrer, at etageboligerne ikke skærmer for udsigten til naturen.

Constructa
Visualisering: Constructa

Sådan skal husene - kaldet landsbyen - se ud.

Samtidig danner etagebyggerierne - på op til seks etager - en støjafskærmning mod  Gl. Århusvej og Egebjergvej. De næste byggerier, Herregårdene, bliver på to til tre etager.

Boligerne får en gennemsnitlig størrelse på 100 kvadratmeter og et samlet bruttoetageareal på 70.-75.000 kvadratmeter.

Hele området udgør 257.700 kvadratmeter.

Det er endnu uafklaret, hvornår de første bygninger vil stå klar.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden